ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul înotător român Avram Iancu, născut la poalele Munților Parâng, va traversa Marea Neagră înot, ca gest de cinstire a lui Constantin Brâncoveanu și a martiriului făcut de marele domnitor împreună cu fiii săi. Mesajul postat de Avram Iancu pe Facebook nu lasă loc de comentarii:

„Mâine, în 2 septembrie al Anului Centenar, începând cu ora 10, de la kilometru zero al Dunării, din Sulina, voi pleca înot în Marea Neagră, până la Istanbul.

Dedic întregul efort al celor 45 de zile de călătorie, întru amintirea marelui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești. 

Pericolele din valurile înspumate ale mării pălesc în fața sacrificiului și supliciului la care a fost supus Brâncoveanu și cei 4 fii ai săi. Nu mi-e frică! Nu mi-e frică de nimic! Cât timp se va găsi în inima mea o fărâmă din credința ce se găsea în inima lui, voi reuși! 

Există, în lumea asta, valori pentru care merită să lupti și care transcend chiar și moartea!”

Anul trecut, Avram Iancu a înotat întregul curs al Dunării în 89 de zile, fără costum de neopren, stabilind o premieră mondială. Până la Istanbul, românul va avea de înotat 630 de kilometric prin Marea Neagră. 

„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotam și marea!”, mărturisește pe blogul său Avram Iancu.