ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, în vârstă de 30 de ani, se căsătorește astăzi, 15 septembrie, cu Toni Iuruc, în vârstă de 42 de ani, cunoscut milionar machidon care a mai avut de-a lungul timpului două căsătorii, relatează Evenimentul Zilei.
 
La eveniment vor participa 300 de invitați, dar și președintele Klaus Iohannis. Sportiva a stabilit anumite condiții pentru a participa la nuntă dar ne îndoim că vor fi valabile și pentru președintele Iohannis. Astfel, invitații nu vor avea voie să intre la petrecere cu telefoanele mobile, precum și cu orice aparat care înregistrează imagini. 
 
ACTUALIZARE: La intrare, a fost montat și un cort de testare pentru COVID-19 prin care trec toți cei care participă la acest eveniment, informează Adevărul.

Totodată, invitații au fost rugați să nu vină la eveniment cu bani și cadouri. Petrecerea va fi organizată la Constanța, într-un club select al patronului Dani Caramihai, nașul celor doi, celebrul FRATELLI.
 
Având în vedere că este miercuri ne întrebăm dacă meniul select al petrecerii va fi de post, pentru că atunci ar trebui să nu includă și a treia doză de Pfizer.
 
Arhimandrit Mihail Daniliuc învață astfel despre ziua de Miercuri:

Postul din zilele de miercuri și vineri este împământenit în viața liturgică a Bisericii încă din primele veacuri creștine. Bunăoară, în Didahia, cap. VIII, se spune: „…dar voi să ajunați miercurea și vinerea”. Tot din Sfânta Tradiție avem consemnată motivația concentrată a postului din aceste două zile ale săptămânii. Sfântul Petru, Episcopul Alexandriei, martirizat în zilele lui Dioclețian, spune așa: „…în a patra zi (miercuri) și vinerea… se cuvine nouă să postim după tradiție…, căci în a patra, sfat nelegiuit au făcut iudeii asupra Domnului, iar vinerea, fiindcă pentru noi a pătimit El.” De asemenea, a doua poruncă bisericească ne îndeamnă să postim toate posturile de peste an, înțelegând aici toate zilele de post rânduite de Biserică.

Așadar, postim miercurea căci în această zi au făcut sfat cărturarii ca să-L prindă pe Mântuitorul Hristos, iar Iuda a vândut pe Mântuitorul Hristos pentru 30 de arginți, tot în această zi. Renunțând la mâncărurile de dulce din această zi, Îi arătăm Preabunului nostru Mântuitor că ne desolidarizăm de „vânzătorul” și că iubim mai mult hrana duhovnicească, părtășia cu Dumnezeu, în defavoarea bunurilor lumești trecătoare și fragile pe care ți le oferă plăcerile acestei lumi simbolizate în cazul de față prin mâncărurile de dulce. Postim vinerea căci este ziua în care Hristos Dumnezeu, Marele Răstignit, a îndurat sfintele pătimiri cele mântuitoare: scuipările peste față, batjocura, biciuirile, lovirile, răstignirea pe Cruce și moartea pentru noi și pentru a noastră mântuire, așa după cum mărturisim în Simbolul de credință. Postim vinerea ca să ne arătăm recunoștința față de Mântuitorul nostru, pentru că ne-a redeschis Raiul, făcându-ne părtași la viața Sfintei Treimi.” (Sursa: Doxologia)


La eveniment va participa și Ilie Năstase, care a confirmat astfel: „Este un eveniment frumos, am emoții, dar sunt diferite. Este un pas foarte important și sunt bucuroasă că se întâmplă.″

„Doamnelor și domnilor. Avem în fața noastră o mare campioană, care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci și un exemplu de neprețuit. Dragă Simona Halep, vă confer astăzi cea mai înaltă distincție a statului român ca recunoaștere și prețuire profundă pentru câștigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum și pentru parcursul profesional de excepție de până acum.

Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenței și a pregătirii constante, ați reușit să deveniți prima jucătoare de tenis din România care deține acest titlu. Vă felicit din toată inima″, declara Iohannis la 30 iulie 2019, după ce Halep a câștigat titlul la Wimbledon. VIDEO: