ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Educației pregătește, astăzi, un ordin prin care să modifice metodologia de organizare a Bacalaureatului. Astfel, urmează ca lucrările scrise ale elevilor să fie corectate în alt județ decât cel în care tinerii dau examenele, procedura urmând să se aplice chiar din această sesiune, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Este în derulare și examenul de Bacalaureat. Într-adevăr, pentru lucrările scrise, ne gândim la un sistem, pentru a înlătura orice fel de suspiciuni, ne gândim să fie corectate lucrările dintr-un județ într-un alt județ. Iar această alegere a județului în care se corectează lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de altă parte. Asta nu este, însă, foarte ușor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi perfectăm procedura, care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenție, într-adevăr, fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem", a declarat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că această procedură "se va aplica în acest bacalaureat”, citat de Agerpres.

Sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2015 a demarat în urmă cu două săptămâni, însă probele scrise vor începe săptămâna viitoare, pe 29 iunie.  
 
Conform metodologiei actuale, lucrările scrise de la examenele Bacalaureatului sunt corectate în centre zonale de evaluare, fiecare fiind evaluată de către doi profesori care lucrează obligatoriu în săli separate.
 
Media finală este media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, calculată de către președintele comisiei.