ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starbucks va rambursa angajații americani dacă aceștia trebuie să călătorească mai mult de 160 de kilometri de acasă pentru a face un avort, potrivit unei note adresate luni angajaților. Astfel, lanțul global de cafenele se alătură Amazon, Microsoft, HP, Levi Strauss și unei liste aflată în creștere, de alte companii care oferă acest beneficiu în condițiile în care unele state americane impun restricții mai stricte, notează Reuters, citată de ȘtiripeSurse.

Inițiativa se potrivește cu logo-ul companiei care simbolizează o sirenă cu două cozi, creaturi mitologice cunoscute pentru că își atrăgeau victimile la moarte.

"Dacă ne descurcăm foarte bine cu noile vaccinuri, sistemul de sănătate și serviciile de sănătate a reproducerii (pentru avorturi), am putea reduce (populația planetei) cu 10% sau 15%", a declarat Bill Gates, fondatorul Microsoft, în cadrul unui conferințe TED din 2011. Vedeți:

A spus Bill Gates că vrea să reducă populația planetei prin vaccinuri și avorturi „dacă facem o treabă nemaipomenit de bună”? VERIFICAT ACTIVENEWS

Plata cheltuielilor se aplică, de asemenea, și persoanelor aflate în întreținerea angajaților care vor să avorteze, se arată în aceeași notă - DISPONIBILĂ AICI.

Problema a devenit urgentă după ce Politico a publicat ciorna unui proiect al Curții Supreme a Statelor Unite, care arată că o majoritate conservatoare de judecători susținea anularea deciziei Roe vs. Wade, care a legalizat avortul la nivel național.

„La fel ca mulți dintre voi, sunt profund îngrijorată de proiectul de opinie al Curții Supreme de Justiție legat de dreptul constituțional la avort care a fost stabilit pentru prima dată prin Roe vs. Wade", a scris Sara Kelly, un director de resurse umane de la companie, citată și de USA Today.

Recent, Amazon a anunțat printr-un mesaj intern că va rambursa cheltuielile personalului din SUA care călătorește pentru o varietate de proceduri medicale care nu pun viața în pericol, inclusiv pentru avorturi, scria BBC. Compania scria că va plăti până la 4.000 de dolari în cheltuieli de călătorie, în fiecare an, pentru tratamentele care nu sunt disponibile în apropiere.