ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BĂTAIE ÎN FAȚA EUROPARLAMENTARULUI TERHEȘ, prins între două cordoane de scutieri la Convoiul Libertății de la Bruxuelles. „Uniunea Europeană nu mai are de a face cu un spațiu al libertății, ci cu o tiranie și cu un lagăr”, a declarat politicianul PNȚCD. „Mai există astăzi drepturi ale omului? Uitați-vă la ce s-a ajuns! Ceea ce s-a întâmplat astăzi este inadmisibil. Bun venit în Europa chinizată!”, a adăugat Terheș. VIDEO ÎN DIRECT:

 

Europarlamentarul Cristian Terheș (PNȚCD) transmite de la fața locului, prins între cele două cordoane de polițiști. Alte grupuri sunt izolate similar în oraș, ca tactică de disipare a protestului.

Mii de persoane protestează luni la Bruxelles în apropiere de Comisia Europeană, cerând renunțarea la dictatura pandemică și la vaccinarea obligatorie sau condiționată prin pașapoarte/certificate. Foarte multe mașini care au venit la Bruxelles din provincie sau din alte țări au fost blocate de poliție într-o parcare din afara Bruxelles-ului. Oamenii au abandonat mașinile și au venit cu alte mijloace spre centrul capitalei belgiene și europene, unde au ocupat o intersecție. Mașinile și dubele de poliție încearcă să-i împingă pe protestatari de pe carosabil într-un parc ale cărui intrări au fost închise. Pe deasupra, au fost aduși scutieri (numiți de localnici „RoboCop” din cauza aspectului lor) și s-au auzit tiruri cu grenade lacrimogene, deși protestul este unul de natură pașnică - însă nu și înfățișarea lucrătorilor Jandarmeriei/Poliției. Mașini de intervenție sunt gata să opereze arestări, iar spațiul aerian e survolat de elicoptere și drone. TAB-uri militare sunt grupate în partea din spate.

Oamenii strigă LIBERTATE în limba franceză. La Bruxelles sunt prezenți demonstranți din toate colțurile Europei, din Bulgaria până în Portugalia.

După cum ActiveNews a anunțat anterior, peste 1000 de autovehicule se îndreaptau spre protestul de la Bruxelles într-un Convoi al Libertății Europei. Speriate, autoritățile amenință protestatarii că vor face pușcărie pentru obstrucționarea traficului. Până acum, la Bruxelles nu sunt prezenți decât protestatari pedeștri, de unde tragem concluzia că vehiculele convoiului nu au fost lăsate să intre în capitală, dar șoferii acestora au ajuns prin alte mijloace la protest. 

VOM REVENI CU AMĂNUNTE