ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aspirațiile UE de a se ridica în fața Americii și a Asiei în industria microcipurilor se confruntă cu un obstacol sub forma unei afaceri de 40 de miliarde de dolari.
 
Comisia Europeană se simte amenințată în planurile legate de microcipurile europene de noua fuziune a Nvidia, companie americană specializată pe producerea de procesoare grafice pentru calculatoare personale, stații grafice și dispozitive electronice mobile, cu Arm, companie britanică specializată în dezvoltarea procesoarelor de arhitectură ARM pe 32 biți și arhitecturii RISC pe 64 biți, blocuri de proprietate intelectuală utilizate în chip-uri de siliciu, precum și aplicații software pentru programare, deoarece noua „alianță” SUA-Marea Britanie ar însemna că America va deține o bucată și mai mare din lanțul de aprovizionare tehnologică al europenilor, conform Ziarului Național
 

Și alte firme se anunță îngrijorate de decizia celor doi giganți pe piața tehnologică, prin faptul că Nvidia ar înceta să mai investească în anumite aplicații, folosind pe viitor planurile Arm pentru a favoriza propriile cipuri, dezvoltate chiar de Nvidia.

„Europa este puternic dependentă de SUA prin instrumente de proiectare a circuitelor integrate, care sunt necesare pentru a construi cipuri”, se arată în cea mai recentă evaluare a UE cu privire la dependențele sale.

Dacă pune gheara pe Arm, Nvidia va permite guvernului american să controleze întregul lanț valoric al industriilor de mâine, de la Internetul lucrurilor la supercalculatoare și tot ce înseamnă cloud”, citează Național dintr-o sursă preluată de politico.eu.

Grija cea mai mare provine din partea Comisiei Europene, întrucât europenii își doresc independență tehnologică. „Privesc ce se întâmplă (n.r. – afacerea Nvidia – Arm) cu multă atenție și vă pot spune că înțelegem extrem de bine dimensiunea strategică a acestei potențiale fuziuni”, a declarat Thierry Breton.

Problema cea mai mare ar reprezenta-o amenințarea pe care noua fuziune o aduce aspirațiilor europene, întrucât industria microcipurilor se confruntă cu un obstacol sub forma unei afaceri de 40 de miliarde de dolari. ”Autonomia față de cipurile SUA este acum o prioritate de top a UE, fapt recunoscut de Paris și Berlin (...) Deocamdată, Comisia Europeană nu a început oficial revizuirea acordului, dar Nvidia a purtat discuții informale cu oficialii Departamentului de concurență al C.E, potrivit unor surse din piață”, a scris Nicholas Cezar pentru Național.