ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Modificările aduse ciclului menstrual nu apar pe lista efectelor adverse ale vaccinurilor experimentele Covid, se arată într-un articol BBC preluat de AlephNews.

Totuși, tot mai multe femei din întreaga lume încep să se întrebe dacă menstruația timpurie sau/și abundentă, însoțită de dureri mari, ar putea fi o reacție a vaccinului, chiar dacă nu apare pe lista efectelor adverse, transmite BBC.

Dr. Kate Clancy, antropolog medical, a împărtășit pe Twitter experiența ei despre o perioadă menstruală neobișnuit de grea, care a urmat vaccinului Moderna. Ulterior, împreună cu dr. Katharine Lee, a lansat un sondaj pentru a afla experiențele altor oameni.

Nu se știe încă dacă vaccinul anti-Covid-19 provoacă aceste modificări hormonale, până în prezent nefiind făcute studii în acest sens. Totuși, dr. Victoria Male, imunolog de reproducere, a explicat că unele femei aflate în post-menopauză și persoanele care iau hormoni ca să își oprească menstruația au raportat sângerări.

În plus, mai mulți bărbați trans și femei în post-menopauză, care nu au în mod normal menstruație, au luat legătura cu doctorii Clancy și Lee spunând că au avut sângerări după vaccin, mai scrie BBC.