ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Modificările aduse ciclului menstrual nu apar pe lista efectelor adverse ale vaccinurilor experimentele Covid, se arată într-un articol BBC preluat de AlephNews.

Totuși, tot mai multe femei din întreaga lume încep să se întrebe dacă menstruația timpurie sau/și abundentă, însoțită de dureri mari, ar putea fi o reacție a vaccinului, chiar dacă nu apare pe lista efectelor adverse, transmite BBC.

Dr. Kate Clancy, antropolog medical, a împărtășit pe Twitter experiența ei despre o perioadă menstruală neobișnuit de grea, care a urmat vaccinului Moderna. Ulterior, împreună cu dr. Katharine Lee, a lansat un sondaj pentru a afla experiențele altor oameni.

Nu se știe încă dacă vaccinul anti-Covid-19 provoacă aceste modificări hormonale, până în prezent nefiind făcute studii în acest sens. Totuși, dr. Victoria Male, imunolog de reproducere, a explicat că unele femei aflate în post-menopauză și persoanele care iau hormoni ca să își oprească menstruația au raportat sângerări.

În plus, mai mulți bărbați trans și femei în post-menopauză, care nu au în mod normal menstruație, au luat legătura cu doctorii Clancy și Lee spunând că au avut sângerări după vaccin, mai scrie BBC.