ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele vaccinate cu două doze anticovid, pot să se infecteze și să transmită virusul celor cu care locuiesc, avertizează experții care au studiat cazurile din din Marea Britanie, potrivit BBC.
 
 
Persoanele care au primit două doze de vaccin pot fi la fel de contagioase ca și cele care nu au fost vaccinate.

Chiar dacă nu au simptome sau au simptome ușoare, șansele ca acestea să transmită virusul altor colegi din casă nevaccinați sunt de 38%.

Această șansă scade la 25%, dacă cei care locuiesc în aceeași casă sunt, de asemenea, complet vaccinați, mai scrie BBC.
 

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate nu se pot baza pe faptul că cei din jurul lor sunt vaccinați pentru a elimina riscul de a se infecta, avertizează autorii studiului citat de BBC, profesori la Colegiul Imperial din Londra.

Studiul efectuat pe parcursul unui an, între septembrie 2020 și septembrie 2021, arată că eficacitatea Pfizer și AstraZeneca scade până la 88% după o lună, respectiv 77%, și la 74%, respectiv 67% după 5 luni, Autorii studiului susțin că „vaccinurile fac o treabă excelentă de prevenire a bolilor grave și a deceselor cauzate de Covid” dar sunt mai puțin bune la oprirea răspândirii infecțiilor, în special de la apariția variantei Delta, mai infecțioasă, care este dominantă în Marea Britanie, rezumă BBC.