ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Biroul Electoral Central (BEC) a decis, marți, renumărarea voturilor în patru secții de votare din Capitală.

BEC a decis, marți, renumărarea voturilor în secțiile 455, 479 și 526 din Sectorul 3 al Capitalei. Aceeași decizie a fost luată și în cazul secției 35 din Sectorul 1. Deciziile au fost luate la solicitarea Oficiului electoral al Sectorului 3, respectiv a Oficiului electoral al Sectorului 1, potrivit Agerpres.
 
Oficiul electoral al Sectorului 3 a solicitat desigilarea sacilor conținând buletinele de vot întrebuințate în vederea renumărării voturilor aferente procesului-verbal de stabilire a rezultatelor pentru Senat în cadrul Secției 479, întrucât „există un dubiu rezonabil privind numărul de voturi valabil exprimate pentru Alianța USR PLUS ca urmare a unei corecturi olografe, dubiu ce nu poate fi lămurit prin intermediul corelațiilor din cadrul procesului-verbal”.
 
Desigilarea sacilor conținând buletinele de vot întrebuințate în vederea renumărării voturilor în cadrul Secției 526 a fost solicitată deoarece „corelațiile aferente procesului-verbal nu pot fi lămurite prin operații efectuate de oficiul electoral”, iar în cazul Secției 455, „din dosarele aferente lipsesc buletinele de vot nule, acestea fiind depuse din eroare în sacul cu buletinele de vot valabil exprimate”.În cazul secției 35 din Sectorul 1, a fost solicitată renumărarea voturilor pe motiv că „procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării pentru Senat și Camera Deputaților înaintate de Biroul electoral al secției de votare respective nu au fost completate în secția de votare de către președintele biroului electoral al secției de votare nr. 35 și, prin urmare, nici încărcate în SIMPV de către operatorul de calculator”.