ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Twitter-ul zilei de ieri vine de la reputata agenție oficială de presă a Germaniei federale, Deutsche Welle, care recomandă nemților (cu o lacrimă, ce-i drept) dușurile reci. În fond, de ce nu?

Între măsurile impuse de Berlin cel puțin pentru șase luni, se numără oprirea iluminării clădirilor istorice și a reclamelor, închiderea ușilor magazinelor ca să nu se „irosească” aerul condiționat și alte aberații.

De la Paris, premierul Franței, Elisabeth Borne, anunță în spiritul directivelor președintelui Emmanuele Macron: „S-ar putea să oprim electricitatea oamenilor timp de două ore pe zi”.

Criza energetică cauzată de războiul Rusiei în Ucraina ar putea duce la întreruperi de curent de două ore în gospodăriile franceze, în această iarnă, a avertizat premierul francez.

Elisabeth Borne a spus că problemele în alimentarea cu energie electrice sunt cauzate parțial de consecințele războiului, dar și de oprirea planificată a aproximativ jumătate din reactoarele nucleare ale Franței, pentru întreținere, scrie 60m.

Asta înseamnă că producem mai puțină energie electrică și este posibil ca, dacă este foarte frig, să fie momente în care să avem probleme cu furnizarea energiei electrice”, a declarat premierul francez pentru televiziunea TMC, adăugând că în acele cazuri, electricitatea, ar fi oprită prin rotație în cartiere, timp de două ore.

Poate nu le strică o gură de comunism practic.