ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 50.000 de oameni au murit în Turcia și în Siria, în cutremurul de la 6 februarie, potrivit unui bilanț obținut de AFP de la mai multe surse, revizuit în creștere de către partea siriană, anunță news.ro, potrivit ȘtiriPeSurse. 

În Siria, numărul morților este de 5.951, în timp ce în Turcia, ultimul bilanț realizat marți și care a s-a bazat pe s-a bazat pe date culese de la spitale, din centre medicale, de la Apărarea Civilă (Căștile Albe) și de la consilii locale, care au documentat înmormântarea unor victime care nu au fost transferate la spitale.
 era de de 44.374 de morți.

Numărul total al morților în urma cutremurului din cele două țări este de 50.325

Seismul a devastat mai multe regiuni în nordul și vestul Siriei, fragmentată de 12 ani de conflict. În zonele aflate sub control guvernamental, ministrul sirian al Sănătății a înregistrat 1.424 morți. În regiunile care nu se află sub controlul Guvernului, la frontiera cu Turcia, autoritățile locale au anunțat 4.537 de morți.