Avem bucuria să anunțăm câștigătorii Concursului ActiveNews 7 ani, împreună cu mulțumirile noastre aduse tuturor participanților, distinșilor membri ai Juriului și partenerilor noștri, Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR), Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) și Revista Familia Ortodoxă.

Așadar, rezultatele sunt: Premiul I la Concursul de Fotografie Dulce Românie, Peisaj cu Biserica și satul Bârsana (foto sus), de Alexandru Privigyei, fotograf maramureșean. Premiul oferit de ActiveNews este un aparat foto compact Canon, cu husă și card și Albumul de Fotografie "Părintele Justin Mărturisitorul", cu autograful autoarei.

Premiul de Popularitate din Albumul selectat de maestrul fotograf Eugen Negrea, disponibil AICI, îi revine Ecaterinei Sălceanu, care s-a prezentat astfel în mesajul trimis redacției împreună cu fotografiile: "Am 21 de ani, sunt studentă la Universitatea Națională de Muzică din București și sunt Director al Departamentului de Media și Comunicare în Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români. Mă pasionează tot ce ține de artă și cultura românească și universală. Mi-a plăcut dintotdeauna să surprind frumusețea plaiurilor românești și să promovez valorile adevărate și reprezentative ale țării noastre. Consider că fotografiile pe care le-am selectat au ceva în comun, și anume: spiritualitatea, tradiția și suflul tineretului autentic (care încep să lipsească cu desăvârșire în vremurile de acum)". Aceasta este fotografia ei:

Premiul de Popularitate din Albumul selectat de maestrul fotograf Nic Hanu, disponibil AICI, îi revine Nicoletei Osiceanu, studentă la Facultatea de Geografie din București la un master în Turism. "Îmi place să călătoresc și să surprind prin fotografie, în locurile în care merg, anumite peisaje, emoții sau acțiuni care au loc și care transmit ceva.", ne-a scris tânara fotografă. Aceasta este fotografia ei, cea mai apreciată din acest Album:

Amândouă vor primi Albumul de Fotografie  și vorbe de duh "Părintele Justin Mărturisitorul", cu autograful autoarei, Cristina Nichituș Roncea. Toate fotografiile trimise de Dvs rămân încărcate pe pagina de Facebook ActiveNews într-un Album special - disponibil AICI. Felicitări!

La categoria Eseuri, Premiul Juriului, Colecția pe un an a Revistei Familia Ortodoxă, împreună cu CD-urile lunare de muzică psaltică și învățături ale marilor duhovnici și cartea de anchetă literară ”Boala și moartea lui Eminescu”, Editura Floare Albastră, cu autograful autorului, profesorul Nae Georgescu, îi revine domnului Sorin Suciu, cu eseul Ce mai poate însemna Eminescu pentru sufletul românilor de azi.

Premiul special, apărut în timpul deliberărilor Juriului, îi revine doamnei Eugenia Bădilă Karp, cu poemul Eminescu-i pretutindeni. și constă din cartea dlui Corneliu Vlad,  "NU VĂ FIE FRICĂ! Cavalerii noilor apocalipse", Editura UZPR, cu autograful autorului.

Premiul de popularitate la categoria eseuri, care consta tot în volumul "Boala și moartea lui Eminescu", cu autograful autorului, profesorul Nae Georgescu, a fost câștigat de tânăra Dafina Bârcă, de 17 ani, elevă în clasa a XII-a la Seminarul Teologic Liceal Ortodox  „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș cu eseul Eminescu, cel dinlăuntrul meu... Felicitări!

Toate eseurile sunt publicate de ActiveNews la secțiunea CONCURS și toți premianții vor primi Diplome din partea Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

Nu în ultimul rând, apărute, de asemenea, la finalul deliberărilor, sunt Premiul Special al redacției ActiveNews, pe care îl conferim fotografului Octavian Chende, cu fotografiile alb-negru care urmează, în timp ce Premiul Special al Revistei  Familia Ortodoxă, partenerii noștri în acest proiect, îi este acordat fotografului Valeriu Leonov, cu cele trei fotografii color de mai jos, care deschid selecția unora dintre cele mai apreciate fotografii de către juriu și public, disponibile în Galeria Foto din baza materialului nostru. Îi rugăm pe câștigători să ne scrie pentru a intra în posesia Premiilor și Diplomelor la contact @ activenews.ro. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Doamne, ajută!

Octavian Chende, Apus la Peștera Octavian Chende - Apus la Peștera

Octavian Chende - Iarna pe ulițăOctavian Chende - Pete de lumină Valeriu Leonov - Păstoritul tradiționalValeriu Leonov - Culesul cepeiValeriu Leonov - Prieteni buni

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Concursul de Fotografie ActiveNews Dulce Românie

Vezi galeria Concursul de Fotografie ActiveNews Dulce Românie