ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Michael Schmidt, proprietarul firmei care a câștigat licitația pentru furnizarea de autospeciale BMW pentru Poliție, prieten al președintelui Klaus Iohannis, a sponsorizat de-a lungul anilor USR și PNL, informează Bursa.ro

Informațiile au fost oferite chiar de ministrul Lucian Bode, care a afirmat că banii omului de afaceri german au ajutat USR în campania electorală din 2016 să intre în Parlament. 

Potrivit unui document publicat în mass-media zilele trecute, politicienii USR au primit finanțări exact de la firmele lui Michael Schmidt. 

Cinci firme, din care patru fiind din MHS Holding, aparținând omului de afaceri Michael Horst Schmidt, au făcut donații către USR, care au totalizat 130.000 de lei în 2016. 

Totodată, potrivit datelor publicate de PNL, în perioada 2014-2021, cea mai mare sumă încasată de liberali a fost pe data de 14 noiembrie 2016, de la societatea MHS Truck&Bus SRL București patronată de Michael Schmidt: 225.000 de lei, în numerar. Banii au fost folosiți pentru cheltuielile PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din acel an, mai transmite sursa citată.