ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur și o monedă din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, informează BNR.

Aversul monedei din aur redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală "100 LEI", stema României, inscripția „PUTNA" și anul de emisiune „2019".

Aversul monedei din alamă, pentru colecționare, redă imaginea bisericii Mănăstirii Putna, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 Bani", stema României, inscripția „PUTNA” și anul de emisiune "2019".

Reversul comun monedelor din aur și din alamă, pentru colecționare, prezintă portretul domnitorului Ștefan cel Mare și inscripția în arc de cerc „ȘTEFAN CEL MARE”.

Monedele din aur și monedele din alamă, pentru colecționare, vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul este de 500 monede din aur și 10.000 monede din alamă, pentru colecționare.

Prețurile de vânzare sunt de 1.815 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, și de 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.

Monedele din aur și monedele din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur și a monedelor din alamă, pentru colecționare, dedicate împlinirii a 550 de ani de la sfințirea bisericii Mănăstirii Putna, se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.