ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florina Presadă, încă senator USR, critică în termeni duri conducerea partidului după alegerile parlamentare din 6 decembrie. "Ieri, alegătorii ne-au făcut agenda, așa cum e normal dar surprinzător pentru unii colegi de-ai mei, începând cu Tudor Pop, membru important al echipei Barna. Un scor dezastruos pentru Alianța USR-PLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace. Și același refuz al realității din partea conducerii partidului. Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu și cei care sunteți în această gașcă, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici!", a scris Florina Presadă pe Facebook. Senatorul USR a găsit și motivul pentru care doi din trei români nu au mers la urne. 

 "Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noștri și românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale! Ăsta e rezultatul politicii voastre de gașcă, bazată pe suspendări și excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice și promovarea oamenilor loiali găștii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni și alegători.

Încercați o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor!", a mai scris Presadă.

"Aceste alegeri au fost pierdute de USR-PLUS, nu câștigate de PSD sau PNL. Votanții USR-PLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poți obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze. Înțelegeți măcar acum că votantul USRPLUS nu poate fi dus cu preșul. Stați liniștiti, alegătorii noștri vor ieși în stradă dacă o sa fie nevoie, la fel cum s-au mobilizat și au votat în număr mare la europarlamentare. Numai voi, conducerea USRPLUS, nu vreți să vedeți asta.

În acest moment ne lipsește un lucru fundamental pentru o politică onestă: ASUMAREA. Vina pentru acest scor e a conducerii care a sabotat, prin deciziile sale, entuziasmul susținătorilor USR-PLUS. Aceștia sunt oameni care s-au mobilizat la europarlamentare pentru că au simțit că au motive să o facă și care au dat un mesaj deja USR-PLUS la prezidențiale, mesaj pe care aceeași conducere a ales să-l ignore.

Demisia voastră și promovarea meritocrației și democrației interne sunt singurele modalități prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găștii din partid. Asta așteaptă susținătorii noștri. Mulțumesc tuturor, fie că ați fost, fie că nu ați fost la vot! Știu, nu asta e politica pe care v-am promis-o. Voi încerca, atât cât pot, să schimb acest lucru. Iubiți România cu ochii deschiși!", a concluzionat senatorul. 
 
Securiștii USR sunt mai buni sau mai răi decât securișii AUR?
 

Partidul care vrea o țară ”fără penali”, dar care n-are grețuri să promoveze fii de securiști în Parlament și în alte funcții publce și „politica se de gașcă” l-au propulsat în legislativ și pe Claudiu Năsui. Despre legăturile familiei politicianului USR cu fosta DIE a scris în detaliu Dan Andronic, arătând cum au făcut bani Năsuii, tată, unchi și fiu.
 
Interesant e că, deși, așa cum scria Dan Andronic în EVZ, tatăl lui Claudiu Năsui a fost plantat de DIE în SUA în urmă cu 34 de ani, ulterior devenind unul dintre cei mai bogați români din Diaspora, cu o avere de aproape 100 de milioane de euro, politicianul USR povestea in 2017 pe FB cât de mult a suferit familia lui în comunism.
 
Năsui spunea și că e mândru că face  dintr-un partid „care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim”. Deși susținea cu vehemență contrariul, chiar președinta USR București, Roxana Wring, a fost dovedită in 2019, drept colaboratoare a Securității, fără drept de apel.
 
În cazul colegului de la PLUS Vlad Voiculescu, nu numai că tatăl i-a fost dovedit, de asemenea, drept turnător al Securității, dar acuzații grave privesc fundamentele carierei sale de "om nou", tras cu ața în sus, ca un puiuț, pe pânza de păianjen a dinozaurilor Securității.

Iată ce scria în 2017 puiul de securist DIE: „Familia mea a suferit mult în comunism. Averea bunicilor, nu mare dar suficientă cât să fie considerați exploatatori, a fost confiscată și ei au fost închiși în pușcării pentru simplu motiv că aparțineau unei "clase" pe care regimul dorea să o elimine. Restul familiei la rândul ei a suferit de discriminare instituționalizată toată viața. Cuvintele "Respins, dosar social" rezonând în multe povești.
Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am trăit acele vremuri. Nu pot să nu recunosc, însă, că am câteodată chiar o reacție emoțională atunci când aud aceleași idei socialiste, care au făcut atâta rău la atâtea milioane de oameni, reciclate și prezentate ca fiind soluții inovatoare la problemele societății.
Nu vreau să fac parte din corul care judecă slăbiciunea unor oameni care au considerat că colaborarea cu un regim criminal este o soluție. Dar mă bucur că fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim. #Memorie!”