ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am aflat despre această afecțiune când lucram la un cabinet studențesc din Cluj și nu găseam nici o explicație medicală pentru cazurile frecvente de "spasmofilie" (asociate deseori cu lipotimie), atât la fete cat și la băieți (mai rar) deși îi tratam corect dpdv medical (conform Medicinii alopate desigur). Tratamentul era fără rezultat.

Aveam să aflu abia în Germania, la clinica unde lucram, că exista o afecțiune, numită KPU (Kryptopyrrolurie în limba germană) și la care nu am găsit traducerea în limba română (!). Deci la noi pauză...

Ulterior, când s-a studiat și s-a aflat mai mult despre această afecțiune, a fost redenumita, respectiv HPU (Hemopyrrolaktamurie). Diferența dintre cele 2 este explicată în carte și nu voi lungi aici articolul pentru mai multe explicații. Este regretabil faptul că nu se învață nimic despre ea la facultate (deși se știe despre această afecțiune, se învață doar despre porfirii), lucru de altfel sesizat mereu de către medicii de Medicină integrativa din Germania . Renumitul medic Bodo Kuklinski din Germania a studiat și scris despre acest simptom 'uitat' de Medicina clasică, dar care este foarte frecvent la copii, tineri și adulți, uneori cu repercusiuni grave asupra sănătății ( inclusiv la femeile gravide!).

Pacienții cu HPU pierd zilnic (!) minerale și oligoelemente importante, respectiv zinc, mangan și vitamina B6. De ce?

HPU este o afecțiune provocată de deficite enzimatice, cu rol în sinteza hem - ului (componenta a globulelor roșii). În consecință, se formează 2 compuși care sunt eliminați prin urină. Grav este faptul că se formează niște compuși intermediari toxici: complexele hemopyrralaktam (de unde denumirea de Hemopyrrolaktamurie), eliminate prin urină (testarea lor ne oferă diagnosticul). Dacă se acumulează în organism, aceste complexe fiind neurotoxice, vor favoriza producerea de boli autoimune.

Pacienții vor avea un deficit cronic, constant de zinc, mangan și vitamina B6. Suplimentarea lor se poate face doar terapeutic, alimentele neputând oferi o cantitate suficientă. În principiu, 1 din 10 femei și 1 din 100 bărbați au HPU. Deficitul cronic al celor 3 (B6, zinc, mangan), va duce la tulburări fizice și psihice. Complexele intermediare toxice amintite pot provoca și ele afecțiuni psihice.

Semnele, simptomele și unele boli care arată prezența unui HPU sunt:

- pete albe sub unghii
- striuri, vergeturi
- atacuri de panica
- ADS, ADHD, autism
- psihoze, depresie, psihoze schizofrenice
- lipsa toleranței la stres
- intolerante alimentare
- etc.

Clasificarea HPU. Există 2 forme de HPU

a. Forma dobândită, în timpul vieții

b. Forma genetică de HPU

a. Forma dobândită de HPU. Cauze: intoxicația cronica cu metale (mercur din plombele cu amalgam și vax! .), Borrelioza și sindromul cervical traumatic (sindromul HWS). Aceste CAUZE le regăsim tot mai frecvent la pacienții noștri, dar care nu primesc un diagnostic corect.

b. Forma genetică este cea descrisă mai sus, când există o tulburare de metabolism a hem-ului. Pe vremuri, afecțiunea era denumită Malvaria, deoarece prezența factorului malve a putut fi dovedita în trecut la mai mulți pacienți cu schizofrenie. Ulterior afecțiunea a fost denumita KPU iar apoi HPU.

Odată cu eliminarea compușilor toxici rezultați, se elimină și zinc, mangan și vitamina B12, dar și MAGNEZIU și CROM. Toate aceste vitamine și oligoelemente, devin deficitare la pacientul cu HPU.

Teste de laborator:

Testul KPU se face din urina colectată in 24 de ore și se trimite la un laborator din Germania. In momentul în care doriți sa faceți acest test, luați legătura on line cu laboratorul, care, la solicitarea dvs, va trimite prin posta recipientul pentru recoltare. Veți plăti suma necesară testării, după care puteți trimite urina. Rezultatul îl primiți on line.

Testul HPU (diferenta o gasiti explicata în carte) este un test mai sensibil care nu se face în Germania. Eu îl făceam în Olanda pentru anumiți pacienți. Se procedează la fel ca și cu HPU. Din România am făcut doar testul KPU. Testul HPU l-am făcut doar din Germania. Deci aici nu va pot da mai multe indicatii, dar ar trebui sa fie la fel ca și cu testul KPU.

Valorile crescute de KPU/HPU ne dau diagnosticul.

Tratament:

a. Forma genetică de KPU/HPU. Tratamentul va fi permanent, pe viață și constă în administrarea de (dozele sunt pentru adulți) :

- Vitamina B6 (forma activă P-5-P) 50-100 mg/zi, la adult

- Mangan 2 mg/zi

- Magneziu 600 mg/zi

- Crom (în funcție de analize) 150 micrograme /zi

- Zinc.

b. Forma dobândită de KPU/HPU. Tratamentul va dura atâta timp cât persistă afecțiunea primară /cauza care a declanșat boala. Când HPU nu mai este activa (valori normale), se poate renunta la tratament.

Preparate:

Dr. Klinghardt are propriile lui preparate după cum știți. CORE este preparatul (capsule) care conțin exact formula de care are nevoie organismul. Există capsule pentru copii și pentru adulți.

Important pentru cei care doresc sa cunoască cauzele afecțiunii dobândite de HPU.

La originea bolilor cronice stă îmbolnăvirea celulei, respectiv a mitocondriei celulare, care nu mai poate sintetiza energia necesara organismului. Cauzele dobândite ale acestei îmbolnăviri cronice și grave a celulei, sunt intoxicațiile cronice cu metale, infecțiile cronice precum Borrelioza etc. Inițial are loc un stres oxidativ al celulei care poate fi tratat : antioxidanți,eliminarea de metale, tratarea Borreliozei etc. Când este depășită această fază, se ajunge la stresul nitrozativ iar celula este afectată deseori ireversibill. Acum vorbim de mitocondropatie care sta la baza bolilor cronice neurologice, HPU in forma avansată etc. Unii medici afirmă că HPU dobândită, în forma ei cronica, avansata este de fapt un simptom al mitocondropatie. Mai multe găsiți în carte.

HPU și sarcina

Aici voi vorbi despre mamele care au KPU și mitocondropatie (deci este prezent stresul nitrozativ). Aceste mame prezintă un risc crescut pentru complicații ale sarcinii. Oxidul nitric /NO prezent în stresul nitrozativ, activează contracțiile uterine și deschide colul uterin. Deficitele metabolice și excesul cronic de NO duc la tulburări cronice, neurologice ale fătului. Centrii vizuali, acustic și motori, conexiunile dintre cele două emisfere cerebrale, sunt subdezvoltate. Sunt afectate și conexiunile între neuroni. Acești copii vor crește cu deficite neurologice și psihice. Este vorba de copiii cu ADS și ADHD, alergii și alte afecțiuni, cu SOC/CFS (sindromul oboselii cronice) etc. Prezenta mitocondropatiei la copiii cu ADHD, dovedită printr-o concentrație crescută de NO și citrulina), creste mult riscul la boli alergice, otite recurente etc. Tratamentul cauzal al acestor boli nu se poate face decât dacă se ia în considerare tratarea mitocondropatiei. Tratamentul cu Ritalin, corticoizi s. a, este total contraindicat. Un deficit de zinc la acești copii va duce la o alergie falsă față de proteinele din lapte (cazeina). Mitocondropatia implică și o scădere a capacității de prelucrare a glutenului, a lactozei și fructozei.

Restul găsiți în carte.

Citiți și „VACCINURILE: PREVENTIE SAU BOALA? - O noua patologie pediatrica” - Dr. Christa Todea-Gross - Editura Christiana, 2012