ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu a arătat că persoanele "complet vaccinate" sunt purtătoare ale unei încărcături virale de 251 de ori mai mari decât cea normală de COVID-19, conform National File.
 
Experții sunt îngrijorați de faptul că acest lucru ar putea reprezenta un risc pentru cei care nu au primit vaccinul COVID-19 și, de asemenea, se pare că aceste încărcături virale crescute ar putea duce la apariția mai multor cazuri de contractare a COVID-19 de către cei care au fost vaccinați.

Un studiu realizat de Oxford University Clinical Research Group, publicat la 10 august în The Lancet, a constatat că persoanele complet vaccinate au o încărcătură virală de coronavirus de 251 de ori mai mare decât cele care nu au primit unul dintre vaccinurile controversate.
 
"Încărcăturile virale ale cazurilor de infecție cu varianta Delta de ultimă oră au fost de 251 de ori mai mari decât cele ale cazurilor infectate cu tulpini vechi detectate în perioada martie-aprilie 2020", se arată în studiu.

Vaccinurile par să permită persoanelor vaccinate să poarte încărcături virale neobișnuit de mari fără a se îmbolnăvi, transformându-le în super răspânditori care prezintă simptome mai târziu.

Studiul s-a concentrat pe lucrătorii din domeniul sănătății care nu au putut părăsi spitalul timp de două săptămâni. Studiul a arătat că lucrătorii complet vaccinați, la aproximativ două luni de la injectare, au purtat și transmis virusul colegilor lor vaccinați după infectare.

De asemenea, aceștia au transmis virusul și persoanelor nevaccinate, inclusiv pacienților lor. Vaccinul utilizat în cadrul studiului a fost cel de la Oxford/AstraZeneca (AZD1222).

Ca reacție la acest studiu, congresmanul Republican de Arizona, Paul Gosar, a scris pe Twitter:
 
"Așa cum am mai spus - efectele secundare și eficacitatea se măsoară în ani. Nu în săptămâni și luni. Un alt studiu care ar trebui să îi facă pe toți oamenii rezonabili să se oprească".

Chiar și în rândul statelor care urmăresc îndeaproape cazurile, oficialii avertizează că datele sunt incomplete, deoarece persoanele vaccinate, care sunt infectate și asimptomatice, lipsesc probabil în mare parte din statistici, precizează Daily Veracity. 

Potrivit noilor date publicate, aproximativ trei sferturi dintre persoanele infectate într-un focar de Covid-19 din Massachusetts au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, iar patru dintre acestea au ajuns în spital.

Potrivit unui articol recent din New York Times, o persoană care lucrează în parteneriat cu CDC la investigațiile privind tulpina Delta a vorbit despre cazurile de infectare a persoanelor vaccinate. 

Sub protecția anonimatului, deoarece nu a fost autorizată să vorbească, sursa anonimă a spus că datele provin de la un focar de infecție apărut pe 4 iulie în Provincetown, Massachusetts. Analiza genetică a focarului a arătat că persoanele care erau vaccinate transmiteau virusul altor persoane vaccinate.

Între timp, autoritățile sanitare din Los Angeles au declarat că noile cazuri de COVID-19 în rândul populației complet vaccinate au crescut la aproape 30% în ultimele două săptămâni.

Potrivit unui alt raport recent din California, mai multe districte cu rate de vaccinare peste medie au acum rate mai mari de cazuri de COVID, în timp ce ratele de infectare sunt în scădere în districtele cu rate de vaccinare sub medie.

Dr. Rochelle P. Walensky, directoarea CDC, a recunoscut recent că persoanele vaccinate din SUA infectate cu varianta Delta poartă în nas și în gât la fel de mult virus ca și persoanele nevaccinate și îl pot răspândi la fel de ușor.

În Virginia, numărul total de cazuri în rândul persoanelor complet vaccinate care au dus la deces a crescut de peste două ori de la jumătatea lunii iunie până la 29 iulie.

Directorul asociat al Centrului de vaccinuri Emory, Walter A. Orenstein, s-a declarat recent șocat de datele care arată că persoanele vaccinate transmist la fel de mult virus ca și cele care nu au fost vaccinate.

Un studiu recent a constatat, de asemenea, că vaccinurile actuale nu ajută aproape deloc celulele T CD8 ale organismului, care reprezintă cheia imunității pe termen lung.

În Israel, Anglia, Scoția, Anglia și alte câteva țări, statisticile privind spitalizările și decesele au trei categorii - "complet" vaccinat, "parțial" vaccinat și "nevaccinat".

În toate cele trei țări, spitalizările și decesele au crescut din luna mai - iar persoanele vaccinate au reprezentat mai mult de 50% din infectările, spitalizările și, în unele cazuri, din decesele recente.
 
Israelul a folosit doar vaccinul Pfizer, iar Marea Britanie a folosit o combinație de mai multe vaccinuri. Atunci când sunt defalcate pe diferite vaccinuri, se constată aceleași rezultate.

Potrivit celor mai recente date din Israel, israelienii au în prezent de șapte ori mai multe șanse de a fi infectați cu COVID-19 după ce au fost complet vaccinați decât cei care au obținut imunitate naturală.

În Singapore, oficialii au raportat recent 1.096 de cazuri transmise local în ultimele 28 de zile, dintre care 44%, au fost persoane complet vaccinate, iar 30% au fost parțial vaccinate, restul de 25% fiind nevaccinate.

În SUA, o mare parte din aceste date lipsesc de la CDC, în timp ce multe state individuale nu au reușit să le înregistreze. Atunci când sunt disponibile statistici privind spitalizările sau decesele în rândul celor complet vaccinați, persoanele care au primit o singură doză sunt ignorate.

Companiile producătoare de vaccinuri și guvernul încep să recunoască dovezile științifice copleșitoare care sugerează că vaccinurile încep să își piardă efectul protector după câteva luni și că multe persoane vor avea nevoie de rapeluri în curând.