ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform noilor date publicate de autorități, aproximativ trei sferturi dintre persoanele infectate într-un focar de Covid-19 din Massachusetts au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, iar patru dintre acestea au ajuns în spital, precizează Daily Veracity.

Potrivit unui articol recent din New York Times, o persoană care lucrează în parteneriat cu CDC la investigațiile privind tulpina Delta a vorbit despre cazurile de infectare a persoanelor vaccinate. 

Sub protecția anonimatului, deoarece nu a fost autorizată să vorbească, sursa anonimă a spus că datele provin de la un focar de infecție apărut pe 4 iulie în Provincetown, Massachusetts. Analiza genetică a focarului a arătat că persoanele care erau vaccinate transmiteau virusul altor persoane vaccinate.

Între timp, autoritățile sanitare din Los Angeles au declarat că noile cazuri de COVID-19 în rândul populației complet vaccinate au crescut la aproape 30% în ultimele două săptămâni.

Potrivit unui alt raport recent din California, mai multe districte cu rate de vaccinare peste medie au acum rate mai mari de cazuri de COVID, în timp ce ratele de infectare sunt în scădere în districtele cu rate de vaccinare sub medie.

Dr. Rochelle P. Walensky, directoarea CDC, a recunoscut recent că persoanele vaccinate din SUA infectate cu varianta Delta poartă în nas și în gât la fel de mult virus ca și persoanele nevaccinate și îl pot răspândi la fel de ușor.

În Virginia, numărul total de cazuri în rândul persoanelor complet vaccinate care au dus la deces a crescut de peste două ori de la jumătatea lunii iunie până la 29 iulie.

Directorul asociat al Centrului de vaccinuri Emory, Walter A. Orenstein, s-a declarat recent șocat de datele care arată că persoanele vaccinate transmist la fel de mult virus ca și cele care nu au fost vaccinate.

Un studiu recent a constatat, de asemenea, că vaccinurile actuale nu ajută aproape deloc celulele T CD8 ale organismului, care reprezintă cheia imunității pe termen lung.

În Israel, Anglia, Scoția, Anglia și alte câteva țări, statisticile privind spitalizările și decesele au trei categorii - "complet" vaccinat, "parțial" vaccinat și "nevaccinat".

În toate cele trei țări, spitalizările și decesele au crescut din luna mai - iar persoanele vaccinate au reprezentat mai mult de 50% din infectările, spitalizările și, în unele cazuri, din decesele recente.
 
Israelul a folosit doar vaccinul Pfizer, iar Marea Britanie a folosit o combinație de mai multe vaccinuri. Atunci când sunt defalcate pe diferite vaccinuri, se constată aceleași rezultate.

Potrivit celor mai recente date din Israel, israelienii au în prezent de șapte ori mai multe șanse de a fi infectați cu COVID-19 după ce au fost complet vaccinați decât cei care au obținut imunitate naturală.

În Singapore, oficialii au raportat recent 1.096 de cazuri transmise local în ultimele 28 de zile, dintre care 44%, au fost persoane complet vaccinate, iar 30% au fost parțial vaccinate, restul de 25% fiind nevaccinate.

În SUA, o mare parte din aceste date lipsesc de la CDC, în timp ce multe state individuale nu au reușit să le înregistreze. Atunci când sunt disponibile statistici privind spitalizările sau decesele în rândul celor complet vaccinați, persoanele care au primit o singură doză sunt ignorate.

Companiile producătoare de vaccinuri și guvernul încep să recunoască dovezile științifice copleșitoare care sugerează că vaccinurile încep să își piardă efectul protector după câteva luni și că multe persoane vor avea nevoie de rapeluri în curând.