ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolas Lerner, șeful spionajului francez, același individ reclamat de șeful Telegram, Pavel Durov, pentru cererea acestuia de a bloca vocile conservatoare românești în timpul campaniei electorale prezidențiale, a făcut o vizită în România cu 2 zile înainte de al doilea tur al alegerilor, ne-au declarat surse oficiale care vor să-și păstreze anonimatul, relevă MariusTucă.ro în exclusivitate:

Nicolas Lerner, șeful Direcției Generale pentru Securitate Externă (DGSE) a Franței a fost într-o scurtă vizită în România miercuri, 14 mai 2025, în plină campanie electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România. Scopul vizitei? O întâlnire cu șefii Serviciilor Secrete din România, conform surselor care vor sâ-și pâstreze anonimatul. Acesta a plecat în dupâ-amiaza aceleași zi în Republica Moldova. Poate pentru a verifica respectarea tuturor regulilor democratice de desfășurare a scrutinului peste Prut.

Cu siguranță ne aducem aminte că dl Lerner a mai fost implicat de curând într-o serie de dezvăluri fâcute chiar de Pavel Durov, șeful Telegram.

Pavel Durov, fondatorul aplicației de mesagerie Telegram, l-a acuzat pe șeful agenției franceze de informații externe, Nicolas Lerner, că i-a cerut să interzică vocile conservatoare din România înaintea alegerilor de duminică, adăugând că a refuzat cererea, relatează Reuters.

„În primăvara acestui an, în Salon des Batailles de la Hôtel de Crillon, Nicolas Lerner, șeful serviciilor secrete franceze, mi-a cerut să interzic vocile conservatoare din România înaintea alegerilor. Am refuzat”, a scris Durov pe X, duminică seara. „Nu am blocat opozanții din Rusia, Belarus sau Iran. Nu vom începe să o facem în Europa", a transmis Durov.

Nicolas Lerner, figura enigmatică aflată la conducerea Direcției Generale pentru Securitate Externă (DGSE) a Franței, întruchipează esența conducerii serviciilor de informații moderne. Născut într-o lume a intrigilor și a geopoliticii, Lerner a urcat în rânduri pentru a deveni una dintre cele mai influente figuri ale informațiilor franceze, conchide site-ul MariusTucă.ro.