ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană și-au anunțat colaborarea în ceea ce privește pașapoartele digitale globale pentru vaccinuri, în cadrul unei conferințe de presă comune care a avut loc la Geneva, la 5 iunie, relatează LifeSite News.

"În iunie 2023, OMS va prelua sistemul de certificare digitală COVID-19 al Uniunii Europene (UE) pentru a stabili un sistem global care va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume împotriva amenințărilor actuale și viitoare la adresa sănătății, inclusiv a pandemiilor", se arată în comunicatul de presă al OMS. 

"Acesta este primul element constitutiv al Rețelei globale de certificare a sănătății digitale a OMS (GDHCN), care va dezvolta o gamă largă de produse digitale pentru a asigura o sănătate mai bună pentru toți."

"Pandemia Covid-19 a scos în evidență valoarea soluțiilor digitale de sănătate pentru a facilita accesul la serviciile de sănătate", a declarat directorul general al OMS, Dr. Tedros Ghebreyesus, în cadrul conferinței de presă. "Deși faza de urgență a pandemiei Covid-19 s-a încheiat, investițiile în infrastructura digitală rămân o resursă importantă pentru sistemele de sănătate și pentru economii și societăți în general."

OMS a declarat că va folosi "Certificatul digital COVID al UE" ca model pentru a stabili un certificat digital de sănătate la nivel mondial.  

"Unul dintre elementele-cheie în activitatea Uniunii Europene de combatere a pandemiei COVID-19 a fost reprezentat de certificatele digitale COVID-19. Pentru a facilita libera circulație în interiorul granițelor sale, UE a stabilit rapid certificate COVID-19 interoperabile (intitulate "EU Digital COVID-19 Certificate" sau "EU DCC")", se arată în comunicatul de presă al OMS. 

"Prin această colaborare, OMS va facilita acest proces la nivel global în cadrul propriei sale structuri, cu scopul de a permite lumii să beneficieze de convergența certificatelor digitale." 

În perioada de vârf a crizei Covid, certificatul digital COVID al UE a făcut ca cetățenii UE să poată călători în alte state membre doar dacă fac dovada vaccinării, a recuperării sau a unui test Covid recent negativ. În unele țări ale UE, cum ar fi Austria, cetățenii au fost practic segregați de societate dacă refuzau să facă vaccinurile Covid.

"Acest parteneriat este un pas important pentru planul de acțiune digitală din cadrul Strategiei globale a UE în domeniul sănătății", a declarat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.  

"Prin utilizarea celor mai bune practici europene, contribuim la standardele de sănătate digitală și la interoperabilitatea la nivel global - în beneficiul celor care au cel mai mult nevoie. Este, de asemenea, un exemplu puternic al modului în care alinierea dintre UE și OMS poate oferi o sănătate mai bună pentru toți, în UE și în întreaga lume", a continuat ea. "În calitate de autoritate de conducere și de coordonare a activității internaționale în domeniul sănătății, nu există un partener mai bun decât OMS pentru a face să avanseze activitatea pe care am început-o la nivelul UE și pentru a dezvolta în continuare soluții digitale globale în materie de sănătate." 

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a adăugat că "certificatul UE nu a fost doar un instrument important în lupta noastră împotriva pandemiei, ci a facilitat și călătoriile internaționale și turismul" și că extinderea pașapoartelor digitale pentru vaccinuri de către OMS va fi "un instrument global împotriva viitoarelor pandemii".  

"Primul element constitutiv al sistemului global al OMS devine operațional în iunie 2023 și își propune să fie dezvoltat progresiv în lunile următoare", se arată în comunicatul de presă al OMS. 

OMS a subliniat că "nu va avea acces la niciun fel de date personale subiacente, care vor continua să fie de domeniul exclusiv al guvernelor". 

"Acest parteneriat va lucra la dezvoltarea tehnică a sistemului OMS cu o abordare etapizată pentru a acoperi cazuri de utilizare suplimentare, care pot include, de exemplu, digitalizarea certificatului internațional de vaccinare sau profilaxie", a anunțat OMS. "Extinderea unor astfel de soluții digitale va fi esențială pentru a oferi o sănătate mai bună cetățenilor din întreaga lume." 

Cooperarea dintre UE și OMS are ca scop "să încurajeze adoptarea și participarea maximă la nivel mondial" la certificatul lor digital de sănătate. 

"Se va acorda o atenție deosebită oportunităților echitabile de participare a celor care au cea mai mare nevoie: țările cu venituri mici și mijlocii." 

Pașapoartele digitale globale pentru vaccinuri se află de ceva timp pe agenda OMS. În februarie 2022, agenția a însărcinat T-Systems, o filială a Deutsche Telekom, să dezvolte un sistem global de pașapoarte digitale pentru vaccinuri. 

Odată cu noul tratat privind pandemia și cu amendamentele la Regulamentul Sanitar Internațional (RSI), dacă acestea vor fi adoptate în 2024, așa cum este planificat, OMS ar putea fi "instalată ca un organism de guvernare de facto pentru statul profund global", a declarat Dr. Joseph Mercola.