ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Silicon Valley a fost închisă vineri de autoritățile de reglementare din California, care i-au confiscat toate activele. Federal Deposit Insurance Corporation a fost numită administrator judiciar, portivit TheGatewayPundit. 

„Silicon Valley Bank a fost închisă de către Departamentul de Protecție Financiară și Inovare din California, iar Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) a fost numit administrator judiciar, devenind prima instituție susținută de FDIC care a dat faliment în acest an", a relatat Market Watch.
 
„Vestea vine pe fondul unei crize la compania mamă SVB Financial Group SIVB, care a pierdut joi un record de 60% din valoarea sa, după ce a dezvăluit pierderi mari din vânzarea de titluri de valoare. FDIC a declarat că toți deponenții asigurați vor avea acces deplin la conturile lor cel târziu luni dimineață. Cei neasigurați vor primi un certificat de administrare judiciară și ar putea avea dreptul la dividende odată ce FDIC va vinde activele băncii", a adăugat publicația.

Banca ar deține depozite în valoare de 173 de miliarde de dolari. Prăbușirea ar putea provoca o recesiune.
 
Potrivit site-ului său de internet, compania a oferit finanțare pentru 44% din toate companiile din domeniul tehnologiei și al sănătății finanțate cu capital de risc care s-au listat la bursă anul trecut.
 


Clienții au încercat să scoată milioane de dolari și nu pot. Serviciile bancare online și serviciile mobile se arată indisponibile pentru unii clienți. Directorul general al Silicon Valley Bank $SIVB a vândut acțiuni în valoare de 3,57 milioane de dolari în ultimele două săptămâni, chiar înainte de prăbușirea băncii.
 CEO-ul companiei de hardware pentru jocuri Razer, Min-Liang Tan, a propus recent ca Twitter să achiziționeze SVB și să o transforme într-o bancă digitală. Interesant este că șeful Twitter, Elon Musk, i-a răspuns la tweet-ul său, spunând: „Sunt deschis la această idee".
Răspunsul lui Elon Musk a devenit celebru pe Twitter, acolo unde toată lumea vorbește despre acest subiect.