ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Isarelului, Benjamin Netanyahu, a dizolvat cabinetul de război al țării, a declarat un oficial israelian pentru CNN.

Decizia lui Netanyahu vine după ce liderul opoziției, Benny Gantz, și-a anunțat, săptămâna trecută, retragerea din acest organism și după ce ministrul securității naționale, Itamar Ben-Gvir, a cerut să se alăture acestuia, relatează Știripesurse.

Cabinetul de război a fost format la cinci zile după începerea războiului dintre Israel și Hamas și i-a inclus nu doar pe Netanyahu și Gantz, ci și pe ministrul apărării Yoav Gallant.

Alți politicieni, precum Gadi Eisenkot și Ron Dermer, au participat, de asemenea, în calitate de observatori.

Proteste la Tel Aviv: mii de oameni pun presiune pe guvern pentru a forța eliberarea ostaticilor ținuți în continuare de Hamas în Fâșia Gaza

Mii de oameni au organizat un protest la Tel Aviv, în Israel, pentru a cere guvernului israelian să facă mai mult pentru a asigura eliberarea ostaticilor care sunt încă ținuți de Hamas în Fâșia Gaza.

Protestele săptămânale au, de asemenea, un element antiguvernamental, mulți cerând ca premierul Benjamin Netanyahu să convoace noi alegeri și să lase locul unui succesor.