ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Culturii din Ucraina a publicat o listă preliminară a obiectivelor de patrimoniu din țară care au fost distruse sau avariate în urma bombardamentelor armatei ruse, scrie Ukrainska Pravda (Adevărul Ucrainean), citată de agenția BucPress.eu

„Rusia distruge strategic nu numai orașele și infrastructura ucraineană, ci și moștenirea culturală a Ucrainei. Muzeele, monumentele de arhitectură, palatele, bisericile devin ținte ale rachetelor și bombardamentelor rusești. Până la urmă, adevăratul obiectiv al lui Putin este distrugerea națiunii, culturii, istoriei și identității ucrainene”, a transmis ministerul, într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook. 

Lista include: 

Clădirea muzeului local de cunoștințe din Ohtîrka;

Muzeul de Antichități din Cernighiv; 

Cinematograful Șcior din Cernighiv; 

Palatul Popov din Vasîlikva, regiunea Zaporijjia;

Mănăstirea Lavra Sviatogorsk, regiunea Donețk; 

Clădirea Universității Naționale Harkov; 

Casa „Slovo” din Harkov; 

Biserica Nașterea Maicii Domnului de secol XIX, regiunea Jîtomîr;

Muzeul cu lucrări de Maria Primacenko, regiunea Kiev etc.

Ministerul Culturii și Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională continuă să strângă dovezi ale distrugerilor care au afectat patrimoniul cultural ucrainean.