ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Distinsa editorialistă Luminița Arhire ne-a informat în articolul de opinie de ieri că finul teolog, diplomat și pupător de politiciene și tinerele prin parcurile Capitalei Teodor Baconschi a ajuns să se simtă „stimulat” acum și de gândirea beizadelei USR-iste Andrei Caramitru.

Este adevărat. Am comparat două previziuni majore ale celor doi vizionari de la finele lui 2020 și ianuarie 2021 cu privire la vaccinuri, sex și rock'n roll și se pare că Caramitru stă totuși mai bine decât Baconschi la capitolul profeții vacciniste, deci cel din urmă are de ce să fie stimulat de junior.

Astfel, în decembrie 2020, Digi 24 îl citează pe Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, care spunea pe Facebook că după ce vaccinurile anti-coronavirus vor fi disponibile în România populația „va petrece mai ceva ca după un război” și va începe să circule din nou, acest lucru fiind „extraordinar pentru economie”.

Andrei Caramitru a spus că a vorbit „cu câțiva șefi de corporații mari de tot din vest”, care i-au transmis că „toate analizele lor arată că - începând cu iunie/iulie - va fi o nebunie” (2021! - nota red.).

„Rata de vaccinare va fi suficientă ca să nu mai fie stres cu virusul. Și lumea - consumatorii - o să o ia razna”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

Într-un comentariu stimulatoriu, Caramitru a mai băgat: „Lumea va petrece mai ceva ca după un război. Haos. Oamenii își vor cheltui banii în draci ca să circule, să facă petreceri, paranghelii, tot tacâmul. Va fi circ, hedonism și balamuc. Sex, alcool și rock&roll”.

El mai afirma că „asta e extraordinar pentru economie. Și foarte rău pentru conspiraționiști și extremiști. Deci e de bine. Mai avem doar câteva luni să strângem din dinți, ne facem o mică injecție și după - balamuc paranghelie, haos și distracție”.

Apoi, la începutul lui 2021, analistul Caramitru Jr. susținea că în „România Europeană”, adică în orașele mari și Transilvania, potrivit viziunii sale extraordinare, se va ajunge la finalul lunii mai (2021! - nota red.) la 45-60% procent de vaccinare:

„La 45-60% vaccinare, practic zero decese - în Los Angeles si Israel.
In orașele noastre mari plus Transilvania, adică in Romania Europeană, suntem la 30-40% dar cu rata prea mica de vaccinare la cei in vârsta. Se poate atinge nivelul din LA la sfârșitul lunii.
La țară si in pesedistan e dezastru însă. Acolo va fi un chin sa ajungem undeva (ca de obicei, Romania Medievală ne trage in jos). La tot. In toate. Dintotdeauna.”, scria stimulativul lui Baconschi.

Realitatea o cunoașteți, desigur: România a fost cea mai verde țară din Europa, liberă de covid, cu a doua cea mai mică rată de vaccinare după Bulgaria.

Baconschi, în Libertatea, voia peste 70% vaccinare

La scurt timp de la estimările lui Caramitru cu nebunia, sexul și tot tacâmul de după creșterea ratei de vaccinare, în urmă cu exact doi ani pe vremea asta, în ianuarie 2021, Baconschi plusa la pagina 5 din ziarul Libertatea:

Renormalizarea vieții social-economice din România depinde de vaccinarea a cel puțin 70% din populație. Mai ușor de spus decât de făcut! Atât din rațiuni logistice, cât și pentru că pandemia a dramatizat „conflictul” religie-știință în forme unilateral radicalizate. (...)

Anul acesta ne-a inundat cu știri false și teorii ale conspirației. Traume post-totalitare și-au dat mâna cu nivelul obiectiv scăzut al educației pentru a înscena apocalipse virtuale și mitologii de ipsos. Teama de o imaginară dictatură medicală s-a combinat cu idolatrizarea lucrativă a științei, într-un tango salvaționist bipolar.  (...)

La polul celălalt, avem masa recalcitrantă a „rezistenților”, antivaxeri și coronasceptici gata să moară cu arma în mână, fără înțepătura purtătoare de cip infernal.

Dacă tot nu s-a pus problema să facem un vaccin românesc – așa cum ar fi comandat Ceaușescu, privindu-se în oglinda din baie – măcar să profităm și acum de apartenența la UE, care ne va permite să regăsim deopotrivă o viață firească și drumul mereu rătăcit al diminuării decalajelor dintre „noi” și „ei”.”

Extrase din „Vaccinarea la români. Mai ușor de spus decât de făcut!” - Editorial de Teodor Baconschi în Libertatea din 4 ianuarie 2021

Nota red: Eventualele remunerații ale Trustului Ringier nu par să se regăsescă în ultima Declarație de Avere - PDF a anagajatului MAE și SNSPA Teodor Baconschi