ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câțiva tineri din Rijeka, Croația, au dat foc pe 7 mai unui steag LGBT agățat de balconul Primăriei printr-o modalitate inedită, după cum puteți vedea în imaginile de mai sus. Filmarea a fost postată ieri pe rețelele de socializare.

Orașul are un istoric deja al deschiderii provocatoare către homosexuali. În 2014, Teatrul Național din Rijeka a decis să sărbătorească cea de a 23-a aniversare a Zilei Naționale de Independență a Croației, atârnând un steag cu curcubeu de la balconul clădirii, în onoarea mișcării lesbiene, gay, bisexuale, trisexuale și transgender (LGBTQ).

Sub steagul LGBT a mai fost atârnat și un banner mare pe care scria "Aniversare Fericită de Ziua Independenței" și era semnată "Teatrul LGBT al Croației".

Printr-o declarație emisă atunci conducerea pro-homosexuală a teatrului a afrimat că prin acest gest „vrea să se deschidă la scenă tuturor minorităților care au fost reprezentate necorespunzător sau nu sunt reprezentate deloc".

Precizarea exactă a acestora a fost lăsată la liber. Dezaprobăm, desigur, ambele manifestări flamboiante.