ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O responsabilă a Băncii Mondiale a afirmat că obiectivul exagerat de a vaccina 70% din populația lumii până la jumătatea anului viitor s-ar putea să nu fie atins, potrivit Știripesurse.

"În acest stadiu, nu este clar că acest obiectiv va fi atins. Desigur, achiziționarea și dezvoltarea vaccinurilor s-ar putea accelera până la jumătatea anului viitor",  a declarat Mamta Murthi, vicepreședinte pentru dezvoltare umană la Banca Mondială, în cadrul unei videoconferințe de presă.

În prezent, mai puțin de jumătate din populația lumii (44,95%) este vaccinată, potrivit datelor compilate și publicate de organizațiile internaționale, amintește sursa citată.

Murthi a mai declarat că "Aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin au fost livrate datorită finanțării de la Banca Mondială și circa 300 de milioane de doze (suplimentare) de vaccin (...) sunt sub contract".

"Există reticență la vaccin. Nu trebuie să o subestimăm. Dar asta se poate rezolva și multe țări o fac", a adăugat ea, "și acest lucru nu ar trebui folosit ca un motiv pentru a nu accelera livrarea vaccinurilor și (...) a nu asigura un acces echitabil la vaccinuri".
 
Nu s-a explicat ce legătură are Banca Mondială cu campania - e drept, tot mondială - de vaccinare.