Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a lansat de curând proiectul „Banca de haine”, iar primele rezultate indică deja o cantitate de aproape 3,5 tone de bunuri donate și sute de oameni care s-au implicat în acest exercițiu de solidaritate.

Acum două săptămâni, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a lansat proiectul „Banca de haine”. Cinci boxe pentru colectarea de bunuri au fost amplasate în cinci sectoare ale Chișinăului, iar oamenii au fost îndemnați să susțină proiectul prin donații de haine, încălțăminte, lenjerie de pat și alte bunuri. Toate aceste bunuri vor prinde o a doua viață în mâinile celor care au nevoie de sprijinul nostru. „Nu ne-am așteptat la o asemenea mobilizare din partea oamenilor. Graficul eliberării boxelor va fi ajustat pe parcurs, în funcție de cantitatea și periodicitatea donațiilor, dar acum, rugăm pe toată lumea să ne ajute în acest efort comun de solidaritate. Vă invităm să fiți parte a acestui proces, astfel încât, atunci când vedeți că boxa este plină, să nu lăsați pungile lângă boxă, ci să reveniți după ce aceasta va fi eliberată. Cele mai multe donații le așteptăm pe parcursul săptămânii, de luni până vineri, astfel încât în intervalul acestor zile să reușim să mobilizăm mai eficient resursele pe care le avem”, a precizat Igor Belei, director Misiunea Socială „Diaconia” pentru Ziarul Lumina.

Până în prezent, prin intermediul boxelor pentru colectarea de bunuri, au fost donate aproximativ 3,5 tone de haine, încălțăminte, jucării, accesorii și lenjerie de pat. Au fost distribuite 1.460 de kilograme de haine, în următoarele direcții: garderobe sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei: Ucrainca - 315 kg, Climăuți -164 kg, Fetești - 159 kg, Coșcalia - 159 kg, Pojoreni - 165 kg. Au mai donat familiile și persoanele asistate prin intermediul Centrului de Consultanță „În brațele mamei” - 77 kg, precum și organizațiile sociale partenere: Fundația Regina Pacis - 175 kg și Centrul de găzduire a persoanelor fără de adăpost stabil - 246 kg.

Misiunea Socială „Diaconia” mulțumește celor care s-au alăturat acestei acțiuni și donează în susținerea aproapelui aflat în dificultate utilizând boxa pentru donații. În scopul gestionării eficiente și pentru facilitarea procesului de donație, bunurile trebuie să fie îngrijite, spălate și aranjate.