ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei din București, nu putea să nu comenteze pozitiv propunerea privind sărbătorirea Paștilor ortodocșilor, când Sfânta Lumină se pogoară la Ierusalim, la o altă dată, alături de catolici. Nada foștilor traseiști politici și ideologici Adrian Papahagi și Toader Baconschi  (foto) a născut o adevărată controversă drăcească în spațiul public taman în perioada Săptămânii Mari. În timp ce Andrei Andreicuț este de acord „din tot sufletul” (sic) cu această propunere, IPS Teodosie explică doct de ce este greșită.

Vasile Bănescu a intervenit și el pentru audiența Digi24 și G4media: „În legătură cu propunerea exprimată de mai mulți intelectuali creștini, real și onest implicați în viața Bisericii, propunere legată de discutarea la nivel sinodal pe marginea problemei sărbătoririi Paștelui la o dată comună în toată lumea creștină, vă rog să primiți următoarele precizări:

Editorialul ActiveNews: Paștele mamii lor!

Posibilitatea și dorința sărbătoririi Paștelui la aceeași dată în toată lumea creștină au rațiuni și justificări depline, rămânând un ideal absolut dezirabil, așa cum este și firesc, așa cum a fost și dorința constantă a Sfinților Părinți ai Bisericii creștine primare.

Soluționarea acestei probleme, care NU este una de natură dogmatică, ci una de unitate inter-bisericească, presupune reînceperea unor consultări între Bisericile Ortodoxe și decizia unui viitor și necesar Sinod pan-ortodox”, a transmis Bănescu, pe surse.

Citiți și Lecția Zilei: Pr. Dan Bădulescu: ELEMENTUL CENTRAL (PIVOTUL) CALENDARULUI BISERICESC: SFINTELE PAȘTI. Cine nu face așa pățește ceva... RĂU