Guvernul va da la rectificarea bugetară 115,5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Informația apare în proiectul primei rectificări bugetare din 2018.

„Eu cred că este normal, logic, de bun simț și legal ca pentru un contract aflat în derulare care are nevoie de plăți și pentru a respecta ceea ce s-a angajat cu partea de constructori și pentru un obiectiv atât de important pentru întreaga noastră țară această Catedrală, să alocăm bani pentru ca în luna noiembrie să fie prima slujbă, cum s-a promis de către Patriarhie, a acestui nou lăcaș de cult, într-un an Centenar. Este o abordare logică și corectă. Și în 2015 când era ministru de finanțe, la rectificarea din vară am alocat o sumă de 25 de milioane lei pentru lăcașul de cult Catedrala Neamului”, a declarat Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici pentru Digi24. 

Laboratorul ImunoMedica


Cu patru luni înainte de sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, lucrările se desfășoară în ritm alert pe șantierul de pe Dealul Arsenalului. Deși ideea Catedralei Naționale s-a născut imediat după Războiului de Independență, edificiul bisericesc de importanță națională va fi concretizat la peste 120 ani distanță. Năzuințele lui Eminescu, Slavici sau Caragiale, care se numără printre promotorii Catedralei, se vor îndeplini în anul Centenarului Marii Uniri. Sfințirea lăcașului de cult va avea loc duminică, 25 noiembrie 2018.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.