ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu are suficienți bani să-și trimită sportivii la Jocurile Olimpice de la Paris. Executivul recunoște că „nu există fonduri suficiente în vederea asigurării finanțării participării României la a XXXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară – Paris 2024”, scrie Știri de Cluj.

Astfel, Guvernul a ajuns să ceară ajutorul Loteriei Române, lansând o ordonanță care permite Loteriei să lanseze un nou loz, 30% din banii obținuți din vânzări fiind folosiți pentru susținerea celor 81 de sportivi care s-au calificat la JO, informează Libertatea.ro.

Decizia a fost luată ,,ținând cont de intervalul temporal necesar derulării activităților aferente participării și în scopul eliminării oricărui risc de neparticipare cu consecința prejudicierii imaginii României în plan internațional”, se arată în ordonanță.

Momentan 81 de sportivi români s-au calificat la Olimpiadă, 5 la atletism, 2 la înot, 1 la box, 3 la canoe, 44 la canotaj, 6 la gimnastică artistică, 1 la gimnastică ritmică, 1 la scrimă, 1 la lupte, 13 la polo pe apă, 3 la tenis de masă și 1 la iahting. 

De asemenea 2 sportive au fost calificate la haltere însă lipsește oficializarea.