ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a adoptat un proiect de lege care ar putea face ca banii cash să dispară treptat din România. Proiectul îi vizează pe toți angajatorii din țara noastră și va merge pentru votul final în Camera Deputaților, transmite România TV.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat miercuri, 21 decembrie. Documentul prevede ca angajatorii să nu mai aibă posibilitatea să își plătească salariații cu bani cash. 

Totuși, proiectul nu precizează cum va fi făcută plata salariilor, ci doar că nu se mai poate folosi varianta în numerar. Cel mai probabil plata se va face prin bănci, dar în viitor este posibil să apară și alte variante.

„Plățile de natură salarială plătite de angajator, indemnizațiile și alocațiile de asistență socială plătite de la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau de la bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București, județelor și municipiului București, se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, se precizează în documentul consultat de Avocatnet.ro.
 
În plus, proiectul de lege mai presupune ca toți comercianții trebuie să aibă un  instrument de plată fără numerar pentru clienții lor. Acest lucru înseamnă că va trebui acceptată plata cu cardul la POS sau plata cu cardul online.