ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Noua Zeelandă care a murit împușcat,  este trecut pe lista de decese COVID până la finalizarea investigației, scrie Washington Examiner.

Robert Hart, în vârstă de de 40 de ani, a murit pe 5 noiembrie după ce ar fi fost împușcat în Auckland, iar după deces a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

"Un deces suplimentar în Auckland a fost adăugat astăzi la cifrele naționale Covid-19", a declarat Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă. "Decesul acestei persoane face obiectul unei anchete a poliției, iar ministerul nu va face alte comentarii, în acest stadiu".

Se pare că oficialii din domeniul sănătății au reușit să îl testeze pe Hart pentru coronavirus după moartea sa.

"Autoritățile sanitare pot testa o persoană decedată pentru COVID-19 în cazul în care cauza decesului nu este clară și dacă există o anumită îngrijorare că ar fi putut fi implicat COVID-19, de exemplu, atunci când există o legătură cu un caz cunoscut, sau având în vedere simptomele anterioare decesului", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății pentru New Zealand Herald. "O persoană decedată care a fost testată pozitiv pentru COVID-19 poate ajuta, de asemenea, oficialii din domeniul sănătății publice să identifice contactele apropiate și să ia măsuri suplimentare, dacă este necesar."

Se pare că a existat o schimbare în modul în care Noua Zeelandă raportează decesele care au vreo legătură cu coronavirusul, chiar dacă COVID-19 nu a fost cauza, a declarat Dr. Ashley Bloomfield, directorul general al Ministerului Sănătății din această țară, în cadrul unei ședințe de informare.

Acum, familia îndurerată se confruntă cu o nouă problemă după ce acesta a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Membrii familiei care sunt considerați contacte apropiate au fost sfătuiți să se autoizoleze și să nu participe la înmormântare, potrivit publicației nzherald