ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși rata de infectare cu noul coronavirus rămâne, în continuare, ridicată, spaniolii din Barcelona, Tarragona și alte orașe populare de pe coasta peninsulei au uitat complet de pandemie, sărbătorind vremea caldă fără mască sau distanțare socială pe plajele spaniole.

Petrecăreții au dansat vineri pe o plajă populară din centrul Barcelonei, ignorând măsurile de prevenție a virusului. Polițiștii i-au amendat pe catalani pentru încălcarea normelor de sănătate. „Ofițerii noștri îi sfătuiesc pe oamenii în care există grupuri mari de oameni că încalcă restricțiile și, uneori, dacă nu poartă măști sau nu se îndepărtează unii de alții, se pot confrunta cu amenzi„, a afirmat poliția catalană, potrivit național.ro.

În ciuda avertismentelor date de autorități, catalanii s-au îngrămădit pe plajă pentru a continua petrecerea. „Barcelona este locul perfect pentru petrecere, pentru a bea, dar aceasta este o mare problemă, poliția care îi oprește pe oameni să se distreze", a spus un britanic de 32 de ani, prezent la eveniment.

De asemenea, lângă Barcelona, în Sant Feliu de Llobregat, au fost aplicate 33 de amenzi pentru încălcarea restricțiilor,  după ce a fost organizată o petrecere ilegală la un bar.

Cum a arătat, vineri, plaja din Barcelona: