ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barrington „Baz” Patterson, fost suporter-huligan de fotbal și kickboxer, a murit marți în urma unui atac de cord, la vârsta de 56 de ani, transmite Daily Mail.

Fostul bătăuș, poreclit One-Eyed Baz pentru că nu vedea cu ochiul stâng, a făcut parte din grupul de huligani din fotbal al orașului Birmingham, Zulu Warriors, în anii 1980.

Patterson era cunoscut și pentru apariția sa în serialul documentar Danny Dyer's Deadliest Men, actorul din telenovela britanică EastEnders descriindu-l pe Barrington ca fiind unul dintre cei mai înfricoșători oameni pe care i-a întâlnit vreodată.
 
Huliganul transformat în activist, din Handsworth, Birmingham, a murit astăzi, în jurul orei 6 dimineața, în urma unui atac de cord.
 
Soția lui, Tracey, a declarat: „Paramedicii au depus eforturi timp de peste o oră să îl salveze. Din păcate, nu a fost să fie. Inimile noastre sunt frânte”.
 
Și-a pierdut vederea la ochiul stâng când era copil, după ce sora lui a aruncat cu o conservă în el. Asta nu l-a împiedicat, la maturitate, să lupte în meciuri de kickboxing în întreaga lume.
 
Mai mult, în 2006, a apărut în serialul documentar The Real Football Factories, iar în 2014 a jucat în filmul polițist The Guvnors.
 
Deși tinerețea sa a fost marcată de violență, Barrington și-a schimbat ulterior modul de viață, desfășurând campanii de combatere a luptelor cu cuțite și a fenomenului lipsei de adăpost.
 
Ultima sa postare pe Twitter înainte de a muri a fost cu un filmuleț despre activitatea lui în școli, prin care-i avertiza pe copii să nu se alăture găștilor de infractori.
 
Într-o postare din 21 decembrie 2021 anunța decesul mamei sale, amintind și că în acea zi se împlineau 100 de zile de la moartea surorii sale.
 
Pe 13 martie 2021, scria că se simte „eliberat” că s-a vaccinat anti-COVID (probabil, cu prima doză), împreună cu soția lui, atașând o fotografie ce imortaliza „marele” eveniment.