ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starul canadian de baschet Andrew Wiggins, care a participat pentru prima dată în All-Star Game și a obținut titlul de campion NBA (campionatul nord-american de baschet) mai târziu, încă regretă că a primit vaccinul anti-COVID-19, care i-a permis să joace întregul sezon 2021-2022.

„Încă mi-aș dori să nu fi primit [vaccinul], ca să fiu sincer cu voi. Am făcut acest lucru și am fost anul acesta un All-Star și campion, asta a fost partea bună”, a declart Wiggins într-un interviu pentru FanSided, publicat luni.

Înainte de începerea sezonului, Wiggins a refuzat să se vaccineze, invocând drept motiv îngrijorările cu privire la potențialele efecte necunoscute pe termen lung. Atacantul Golden State Warriors a încercat, fără succes, să obțină chiar și o scutire pe motiv religios, care a fost însă ulterior respinsă de NBA, după cum relatează sportsnet.ca

În cele din urmă, Wiggins a acceptat să se vaccineze, dar susține că nu a considerat că are de ales, având în vedere că orașul San Francisco a cerut tuturor persoanelor cu vârsta de peste 12 ani, inclusiv artiștilor și jucătorilor, să se vaccineze pentru a participa la evenimente cu număr mare de oameni în interior.

„Am făcut asta și am ajuns un All-Star anul acesta și un campion. Asta a fost partea bună, doar faptul că nu am ratat anul, cel mai bun an al carierei mele. Dar, în ceea ce privește corpul meu, pur și simplu nu-mi place să introduc acele lucruri în corpul meu, deci nu mi-a plăcut acest lucru și nu mi-a plăcut că nu a fost alegerea mea. Nu mi-a plăcut că [mi s-a impus]: «Ori primești vaccinul, ori nu joci!»”, a mai spus baschetbalistul.

Un alt baschetbalist, Kyrie Irving, care s-a confruntat cu restricții similare în New York City ca jucător în echipa Brooklyn Nets, a ales să nu se vaccineze și a ratat majoritatea meciurilor de acasă ale echipei pe parcursul sezonului 2021-2022, pierzându-și salariul pentru meciurile ratate din cauza statutului său privind vaccinarea. În total, Irving a renunțat la aproape 17 milioane de dolari.

Wiggins a continuat să joace în 73 din 82 de jocuri ca membru-cheie în Warriors, având o medie de 17,2 puncte, ca principal apărător din margine al echipei. Ulterior a câștigat primul său titlu NBA.

Dacă Wiggins nu s-ar fi vaccinat, ar fi ratat aproape jumătate din sezon și, prin urmare, aproape jumătate din salariul său de 31 de milioane de dolari pentru campania 2021-2022, menționează sportsnet.ca.

În octombrie 2021, după ce Warriors a câștigat meciul din pre-sezon cu Portland Trail Blazers, cu 121-107, baschetbalistul a declarat că a fost forțat să se vaccineze.

„Simt că singurele opțiuni au fost de a mă vaccina sau de a nu juca în NBA. A fost o decizie grea. Să sperăm că va funcționa pe termen lung și peste zece ani voi fi încă sănătos. Mă simt bine că joc, dar faptul că m-am vaccinat va fi ceva care îmi va rămâne mult timp în minte. Nu este un lucru pe care am vrut să îl fac, am cam fost forțat să fac asta”, a declarat atunci Wiggins.

În septembrie 2021, NBA a avertizat cluburile Golden State Warriors, New York Knicks și Brooklyn Nets că noile politici anti-Covid-19 stabilite de guvernele locale vor interzice oricărui jucător nevaccinat să joace în meciurile de acasă din New York și San Francisco. NBA a mai menționat atunci că jucătorii nevaccinați care nu respectă dispozițiile locale privind vaccinarea nu vor fi plătiți pentru partidele pe care le ratează.

„Ca să faci anumite lucruri, ca să lucrezi, se pare că nu ne deținem corpul. Aici se ajunge. Dacă vrei să lucrezi în societate astăzi, cred că ei au făcut regulile cu privire la ceea ce intră în corpul nostru și la ceea ce facem. Să sperăm că încă există mulți oameni care sunt mai puternici decât mine și continuă să lupte, să susțină ceea ce cred și să sperăm că asta va funcționa pentru ei”, a mai declarat Wiggins în octombrie 2021.