ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu consideră că anularea vizitei președintelui Klaus Iohannis în Ucraina și respingerea vizitei la București a președintelui Parlamentului Ucrainei reprezintă o mare eroare politică, în condițiile în care noua lege a educației încă nu a fost promulgată. Băsescu spune că era timp pentru discuții și negocieri la nivelul celor doi șefi de stat.

Într-o postare pe Facebook fostul președinte Traian Băsescu scrie că  anularea vizitei ar fi fost justificată, dacă Președintele Ucrainei ar fi promulgat imediat noua lege a educației.

„Este doar o părere...
Anularea vizitei Președintelui Iohannis în Ukraina și respingerea vizitei la București a Președintelui Parlamentului Ukrainei reprezintă o mare eroare politică, în condițiile în care noua lege a educației încă nu a fost promulgată.
 
La limită, dar încă era timp pentru discuții și negocieri la nivelul celor doi șefi de stat, iar după discuțiile bilaterale, la declarația comună în fața presei, Președintele României trebuia să exprime acolo, la Kiev, punctul de vedere susținut în discuții și concluziile la care s-a ajuns. Putea fi un mare succes sau un mare eșec, dar românii din Ukraina ar fi știut că Președintele României i-a apărat până la capăt.
 
Din păcate, anulând vizita, am părăsit bosumflați "câmpul de bătălie" înainte de a trage "ultimul cartuș”.
Eu l-aș fi tras, chiar dacă șansele de succes erau mici. Nimic nu este umilitor când aperi interesele românilor din afara frontierelor.
 
Anularea vizitei ar fi fost justificată, dacă Președintele Ukrainei ar fi promulgat imediat noua lege a educației.”, a scris Băsescu.

Reamintim că joi, președintele Iohannis a anunțat că  a contramandat vizita pe care urma să o facă în Ucraina, după adoptarea legii educației în această țară. Iohannis a contramandat atât vizita pe care trebuia să o facă în octombrie în Ucraina, cât și primirea șefului parlamentului de la Kiev la Palatul Cotroceni, aceasta fiind prima reacție a președintelui, după ce legislativul ucrainean a adoptat legea care limitează învățământul în limba minorităților naționale