ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu consideră că sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului este „o mare bucurie și un moment de o semnificație extraordinară”, iar Patriarhul Daniel „și-a câștigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului", întrucât a împlinit un vis de peste o sută de ani al românilor ortodocși.

„Astăzi, este o zi de mare bucurie pentru ortodoxie și nu numai pentru ortodoxia română. (...) Ca semnificație este extraordinar. Toți știm că realizarea Catedralei Neamului sau a Catedralei Mântuirii Neamului sau a Catedralei Naționale - dar îi va rămâne Catedrala Mântuirii Neamului - este un obiectiv care a fost fixat acum mai bine de 100 de ani, în timpul Regelui Carol I (...) Iată că acum, la 29 ani de la Revoluție, BOR a reușit și cred că - și o spun fără nicio intenție de flata - cred că Patriarhul Daniel și-a câștigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului. A reușit împlinirea unui vis de mai bine de 100 de ani al românilor ortodocși, ceea ce e mare lucru", a declarat fostul șef al statului la România Tv.