ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorul general Augustin Lazăr trebuie să plece din funcții, după decizia Curții Constituționale, care constată că au încălcat Constituția și a subliniat că, în caz contrar, se va crea un precedent "periculos", a afirmat Traian Băsescu, la România Tv.

„Obligația respectării Constituției este a fiecărui cetățean, scrie în Constituție, inclusiv al cetățeanului român Laura Codruța Kovesi. Iar, pe de altă parte, abuzul în funcție, atât de drag domniei sale, este precizat în decizia Curții, care spune așa: Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea și oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor, care în cazul nostru a fost legiutorul delegat Guvernul. Nu știu de ce la ora asta, domna Kovesi nu s-a dus cu decență la președinte să spună: Domnule președinte, am greșit-o, asta-i demisia", a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că, în aceeași situație, este și procurorul general Augustin Lazăr.

Potrivit lui Băsescu, în cazul în care cei doi înalți funcționari ai statului nu-și dau demisia, există o procedură administrativă pentru ca aceștia să fie revocați din funcții. El a susținut că ministrul justiției poate să facă demersurile în acest sens sau președintele României.