ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu se declară foarte îngrijiorat de  rata natalității tot mai scăzută din România, susținând că asta trebuie să le dea de gândit politicienilor. Altfel gândea actualul președinte al PMP în 2010, pe vremea când era la Cotroceni și când afirma, sarcastic, că România a devenit "o țară de mămicuțe și bebeluși".

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Suceava, că sporul negativ al populației țării este o „mare îngrijorare” și că dacă nu se inversează curba natalității, România riscă plafonarea economică sau va fi nevoită să importe asiatici sau musulmani.
 
Liderul PMP a spus la lansarea candidaților PMP Suceava pentru alegerile parlamentare, că cea mai mare îngrijorare a oamenilor politici trebuie să fie problema natalității, relatează Mediafax. 

„Suntem o țară care nu are potențial de creștere pentru că nu are cu cine și va fi în fața a două alternative: să rămânem plafonați din punct de vedere al creșterii economice sau să importăm asiatici, musulmani de prin Orientul Mijlocul sau de pe unde vom apuca. Numai că noi am văzut experiența statelor care au făcut acest lucru. Franța, Germania, Italia, Olanda, Belgia sunt țări în care este afectată însăși fibra creștină a popoarelor. Ori pentru noi devine extrem de important să găsim soluții ca familiile să aibă copii”, a spus Traian Băsescu. El a menționat că este suficient sprijinul financiar actual acordat mamelor și că este nevoie de un program național de construcție de creșe și grădinițe pentru că mamele nu-și pot lăsa copiii în nesiguranță și să meargă la serviciu.