ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu afrirmă că va merge la referendum și va vota favorabil pentru ca familia să fie formată dintr-un bărbat și o femeie, fiindcă punct de vedere politic, rămâne un om de dreapta.

”În mod paradoxal, la noi referendumul este susținut de socialiști. Eu provin din familia popularilor europeni, care sunt creștin democrați și care încurajează familia. Deci, voi merge la vot pentru un DA - familia formată dintr-un bărbat și o femeie. Din punct de vedere politic, rămân un om de dreapta”, a declarat la România TV Traian Băsescu.

El a respins pozițiile apărute în spațiul public potrivit cărora referendumul ar fi neconstituțional.

”Am văzut discuții legate de Constituție, că nu ar permite modificări care reduc potențiale drepturi. Așa este, numai că tot în Constituția pe care o invocă cei care vorbesc de un referendum care nu ar fi tocmai constituțional scrie că tratatele și convențiile internaționale la care România este parte prevalează asupra dreptului intern. Ori în Tratatul pentru drepturile fundamentale ale omului se spune clar că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Iar România este parte a acestei convenții”, a adăugat fostul șef al statului.