ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu s-a lăudat cu sprijinul primit din partea americanilor în cazul celor două suspendări. Într-o emisiune la B1Tv, în ziua în care se împlinesc trei ani de la referendum, Băsescu a spus cum l-au sprijinit SUA în 2007 și 2012, la cele doua referendumuri.

” La prima suspendare, a venit la mine acasă John McCain. Mi-a spus că am tot suportul lor (americanilor).
 
Același tip de mesaj l-am primit și în 2012. În 2012, a fost suport moral pentru că nu aveau cum să influențeze. I-au atenționat pe toți decidenții că e o acțiune împotriva statului de drept. Ei nu înțeleg de ce să schimbi un președinte că nu mai e popular în sondaje. Am știut că o săptămână înainte că sesiunea e pentru suspendarea mea. Președintele nu putea bloca o sesiune extraordinară a Parlamentului. A fost o nerăbdare a lui Ponta și a lui Antonescu. Antonescu a fost nebun să fie președinte. Ponta s-a lăsat cel mai greu convins”, a spus fostul președinte, într-o emisiune la B1Tv.