ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, trebuie să își ducă mandatul la capăt pentru a suporta șocurile achitărilor în dosare instrumentate de DNA, afirmă fostul președinte Traian Băsescu, considerând că ambasadorii care o susțin vor înțelege că au sprijinit „un stat mafiot”.


Traian Băsescu a lansat duminică, la România TV, un nou atac la șefa DNA. „În opinia mea, revocarea doamnei Kovesi ar fi o greșeală. Președintele riscă să-și piardă din credibilitate, pentru că, probabil, mai sunt cancelarii care văd în doamna Kovesi un stâlp real al luptei împotriva corupției, dar încă acest mesaj văzut în The Telegraph, nu este unul care a pătruns în toate cancelariile. În opinia mea, mai sunt multe dosare contrafăcute în instanță, bazate pe niște denunțuri în jurul cărora au brodat procurorii ca să ajungă la țintă, însă dosarele nu au fost judecate încă, și cred că vine vremea în care judecătorii încep să se uite mai atent la probele pe care procurorii le pun în dosare. (...) În opinia mea, trebuie să-și ducă mandatul până la capăt ca să-și ia toate șocurile în mandatul ei. Adică alte achitări”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu atrage atenția ambasadorilor care încă o susțin pe șefa DNA. „Eu nu cred că nu o afectează, oricât ar părea plină de tupeu. Am văzut raportul făcut la ONU. Acolo nu a spus nimic de achitări, dar va veni vremea când va trebui să spună. Ce aș vrea să înțelegem? Că mai este o ramificație a minciunii în DNA, abuzul în serviciu. (...) Ea nu cred că mai beneficiază de mare sprijin în momentul de față și am impresia că cei care au sprijinit-o fără rezerve, ambasadori după spectacolul cătușelor din 2016, vor înțelege că au sprijinit un stat mafiot, așa cum a scris The Telegraph. Așa cum am spus în cazul Rarinca. Văd că se caută conducătorul sistemului. E clar că e vorba despre abuzuri”, a mai spus fostul șef de stat.