ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steagul LGBT flutură în vântul din preajma magazinului IKEA de lângă Timișoara, dar nu oricum, ci alături de steagul României, semnalează Ziua de Vest.

Ne întrebăm care ar fi semnificația? Magazin doar pentru LGBT? Sau mesaje subliminale pentru o schimbare anume? Sau vreo restricție pentru persoanele heterosexuale? Ce poate fi?, se întreabă autorul articolului.

Potrivit unui comunicat de presă, IKEA a ridicat steagul LGBT în fața tuturor magazinelor din România, pentru a sărbători pentru al treilea an consecutiv, Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei (IDAHOT), notează Ziarul Evenimentul.

Mai rău, IKEA a pornit și o campanie pro LGBT, numită „campania „Acceptarea începe acasă”, prin care urmărește să schimbe valorile părinților din România. Conform companiei, „90% dintre tinerii membri ai comunității LGBT+ din București nu se simt pe deplin acceptați în casele lor după ce își anunță orientarea sexuală sau identitatea de gen și până la 24% sunt forțați să-și părăsească propria casă”, mai precizează sursa citată.