ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Confruntări violente sâmbătă la o manifestație împotriva „mega-bazinelor” în Franța, care au lăsat urmări, relatează Cotidianul.
 
VIDEO:
 
Procurorii au deschis o anchetă după ce mai mulți manifestanți au fost răniți.

Organizatorii manifestației au acuzat sâmbătă că unul dintre răniți se afla între viață și moarte.

Potrivit unui nou bilanț, întocmit de parchet duminică după-amiaza, pe baza unor informații de la salvatori și spitale, 29 de persoane au fost rănite.

Potrivit parchetului, șapte persoane au fost preluate de către salvatori, dintre care trei în urgență absolută – un bărbat în vârstă de 30 de ani, cu un traumatism cranian, ”a cărui viață este în pericol în acest stadiu”, o femeie în vârstă de 19 ani, cu un traumatism facial, și un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu o fractură la un picior.

Conform organizatorilor, 200 de manifestanți au fost răniți – dintre care 40 grav – în timpul unor confruntări violente care au izbucnit în apropierea șantierului bazinului de la Sainte-Soline.

Bilanțul prezentat de către parchet privește doar răniții îngrijiți de către salvatori, ceea ce poate explica diferența foarte mare a bilanțurilor.

Și jandarmi au fost răniți în confruntări, mai scrie Cotidianul.