ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" au participat, joi, la ceremonia de plecare în teatrul de operații Afganistan, unde vor avea ca principală misiune securizarea bazei aeriene Kandahar.

Militarii au prezentat onorul în fața conducerii Ministerului Apărării Naționale și a invitaților prezenți la ceremonie.

"Dragi ostași,
Misiunea dumneavoastră în Afganistan, într-o zonă care nu a mai cunoscut pacea de mai bine de trei decenii, este una dificilă, de normalizare a vieții în această țară, dar și de luptă împotriva terorismului, un flagel care afectează nu doar poporul afgan, ci și Europa. Am convingerea că, prin pregătirea și spiritul de echipă care vă caracterizează, prin nivelul interoperabilității cu celelalte forțe din teatru, veți interveni cu maximum de profesionalism în orice situație, indiferent de dificultate.

Prezența dumneavoastră în Afganistan, precum și cea a colegilor dumneavoastră în Balcanii de Vest, face parte dintre responsabilitățile ce decurg din statutul României de membru al comunității europene și euroatlantice. Țara noastră și-a asumat obligații pe care trebuie să le respecte", a scris președintele Klaus Iohannis, pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" a executat, până în prezent, mai multe misiuni în afara statului român: UNAVEM (1995) și MONUA (1998 - 1999) în Angola, "Antica Babilonia" în Irak (2005) și ISAF în Afganistan (2006 - 2007, 2011). Pentru profesionalismul dovedit în timpul misiunilor internaționale, Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni" a fost decorat cu medalia "În serviciul păcii" (pentru misiunea UNAVEM III), Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler cu însemn pentru război, medalia NATO "Non-Art. 5" (pentru misiunea ISAF), Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, de război, și emblemele de onoare ale Armatei României, Statului Major General și Forțelor Terestre.

Vezi aici GALERIA FOTO