ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă administrația Obama a fost apărătoarea comunității LGBT, noua putere de la Washington, ce se va instala la 20 ianuarie prin învestirea lui Donald Trump, schimbă foaia. Semnalul este dat de o scrisoare adersată președintelui Iohannis, semnată de mai mulți congresmani. Aceștia cer șefului statului să susțină referendumul cerut de Coaliția pentru Familie pentru apărarea familiei.

Postul Antena 3 a anunțat vineri seară că mai mulți congresmani din SUA i-au scris președintelui Iohannis, rugându-l să sprijine organizarea referendumului pentru modificarea Constituției, în baza inițiativei cetățenești a celor trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Legii fundamentale.
Surse din cadrul comunității românești din America au confirmat pentru ActiveNews existența scrisorii. Documentul a fost semnat de 13 congresmani, cel mai probabil aparținând Partidului Republican.

Conform acelorași surse, scrisoarea respectivă urmează să fie făcută publică după alegerile parlamentare de duminică.

Demersul politicienilor americani, confirmat de sursele ActiveNews, vine și ca urmare a poziției afișate de Iohannis, care, în ieșirile publice pe acest subiect,  a afirmat că nu ar dori organizarea referendumului, iar politicienii exploatează acest subiect, făcând aluzie, probabil, inclusiv la liderii PNL care, fie voalat sau nu, declarau că sprijină ideea organizării referendumului pentru modificarea Constituției.

După o serie de amânări, polemici aprinse și luări de poziție, luna trecută, Comisia juridică din Senat a adoptat, cu unanimitate de voturi, un raport de admitere a inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie. Prin urmare, modificarea legii fundamentale trebuie să fie făcută printr-un referendum național. 

Scrisoarea celor 13 congresmani vine să confirme noua direcție pe care o va impune administrația Trump în privința apărării familei și valorilor creștine. Asta după ce, în ultimii zece ani, administrația Obama a încurajat comunitatea LGBT. Iar unul dintre reprezentanții ei, ambasadorul sUA în România, Hans Klemm, a transmis de fiecare dată mesaje de susținere pentru parada gay de la București și chiar a făcut aluzii subtile pe tema necesității legalizarii căsătoriei între persoane de același sex și în România.