ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La fel cum statuia lui Mihai Viteazul este ținută de antiromânul Ilie Bolojan la Oradea într-un depozit insalubru, la fel și bustul lui Emil Racoviță de la Cluj-Napoca, demontat de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj, zace în pivnița Liceului Emil Racoviță din Cluj, lângă WC-ul instituției de învățământ, semnalează publicația Glasul.info

Prin proiectul  „Reamenajare urbană a străzii Mihail Kogălniceanu, străzii Universității și străzilor adiacente” condus de arhitectul ungur Macalik Arnold Ernő, bustul lui Emil Racoviță de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj, cică nu se mai potrivea în peisaj. Modernizări s-au făcut și pe unde au fost monumente ungurești în Cluj, dar acolo nimeni nu s-a atins nici măcar de un "fir de păr” din statuile respective. S-a putut reamenaja în voie, fără "să se încurce” cineva de monumentele ungurești.
 


Clujul, un oraș tot mai antiromânesc: bustul lui Emil Racoviță ținut cu nasul lângă WC-ul școlii

"Bustul savantului Emil Racoviță a fost aruncat în pivnița Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, după ce proiectanții care se ocupă de modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu au decis eliminarea lui de pe amplasamentul stradal", scria Gazeta de Cluj la începutul lunii iulie 2023
 
Aceeași soartă ca bustul lui Emil Racoviță a avut-o și bustul lui Decebal din localitatea Rebrișoara, Bistrița-Năsăud, vandalizat și aruncat de pe soclul său.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews