ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2014, cazul Mariei Cociorvan a revoltat România, după ce femeia de 72 de ani a fost luată cu mascații de la locuința ei din satul Iaslovăț, și dusă la DNA București, unde a fost acuzată de fapte de corupție, pentru că i-a dat ”mită” unui judecător de la Rădăuți zece ouă, potrivit EvZ.

Maria Cociorvan a murit în 2016, din cauza stresului emoțional la care a fost supusă, ca urmare a deselor chemări la anchetă.

Curtea de Apel Cluj a pronunțat, în cursul zilei de joi, sentința în dosarul de corupție, unde Maria Cociorvan a avut calitatea de inculpată, fiind trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Judecătorul de la Curtea de Apel Cluj a dispus ca doar o singură persoană, fostul judecător Bogdan Bărbuță, de la Judecătoria Rădăuți, să fie condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Bărbuță a fost acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți, în interesul pe care acesta îl avea în legătură cu mai multe proprietăți imobiliare.

În plus, el a mai fost acuzat că ”a primit inițial produse alimentare, iar, ulterior suma de 1.000 euro, de la Cociorvan Maria, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un judecător de la Judecătoria Rădăuți, pentru ca acesta să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul cumpărătoarei de influență avea calitatea de reclamant”.

Curtea de Apel Cluj a mai dispus ca toate celelalte persoane, 16 la număr, să fie fie achitate.

În cazul Mariei Cociorvan, procesul penal a încetat ca urmare a decesului acesteia. Dacă ar fi trăit, sentința de achitare s-ar fi aplicat și în cazul acesteia.