ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Baza militară de la Deveselu, care face parte din sistemul scutului antirachetă al NATO, va fi gata mai devreme decât era programat şi va fi operaţională din decembrie,

Anunțul a fost făcut de comandantul bazei de la Deveselu, la o întâlnire cu presa, în Caracal. Oficialul american a dat chiar o dată exactă la care lucrările vor fi finalizate, respectiv 10 octombrie. El a spus că speră ca baza militară să devină operaţională până la finalul mandatului președintelui Barack Obama.

Dacă anunţul comandantului bazei militare va deveni realitate, atunci se va putea spune că a durat doi ani ca România să aibă un scut antirachetă. 
 
Baza de la Deveselu se întinde pe o suprafaţă de 175 de hectare, iar valoarea investiţiei se ridică la 120 de milioane de dolari, bani alocaţi de administraţia de la Washington. 

200 de militari americani vor lucra în unitatea din judeţul Olt. Comanda bazei aparţine forţelor navale ale SUA.