ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O escadrilă cu bombardiere strategice, Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune urmează să fie desfăşurată în Crimeea, a declarat o sursă din Ministerul Rus al Apărării, citată de agenţia Interfax.

Măsura vine ca urmare a instalării bazei americane de la Deveselu pe teritoriul României.

n acest stadiu, s-a considerat suficientă amplasarea unei escadrile de Tu-22M3 pe aerodromul din Crimeea. Capacitățile sale de luptă vor permite consolidarea semnificativă a acoperirii aeriene în apele Mării Negre și în regiunea riverană", a afirmat responsabilul rus, sub rezerva anonimatului.

"Aceasta este una din măsurile luate ca reacție la instalarea pe teritoriul României a unei baze americane antirachetă", a mai spus acesta. Crimeea se află la doar 400 de km de graniţa cu România, iar Sevastopolul se află la 390 de km de Constanţa.

Ministerul Apărării din Rusia a declarat marți că baza de rachete (interceptoare) de la Deveselu, din România, parte a sistemului global antirachetă al SUA, va deveni ținta principală pentru mijloacele de atac rusești în cazul unei agresiuni a SUA împotriva Rusiei, relatează Interfax.

Bombardierele strategice de tipul Tu-22M3 sunt destinate pentru a ataca ținte terestre, maritime, în mișcare și obiective fixe, cu rachete ghidate supersonice și cu bombe cu focoase convenționale sau nucleare.