ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O escadrilă cu bombardiere strategice, Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune urmează să fie desfăşurată în Crimeea, a declarat o sursă din Ministerul Rus al Apărării, citată de agenţia Interfax.

Măsura vine ca urmare a instalării bazei americane de la Deveselu pe teritoriul României.

n acest stadiu, s-a considerat suficientă amplasarea unei escadrile de Tu-22M3 pe aerodromul din Crimeea. Capacitățile sale de luptă vor permite consolidarea semnificativă a acoperirii aeriene în apele Mării Negre și în regiunea riverană", a afirmat responsabilul rus, sub rezerva anonimatului.

"Aceasta este una din măsurile luate ca reacție la instalarea pe teritoriul României a unei baze americane antirachetă", a mai spus acesta. Crimeea se află la doar 400 de km de graniţa cu România, iar Sevastopolul se află la 390 de km de Constanţa.

Ministerul Apărării din Rusia a declarat marți că baza de rachete (interceptoare) de la Deveselu, din România, parte a sistemului global antirachetă al SUA, va deveni ținta principală pentru mijloacele de atac rusești în cazul unei agresiuni a SUA împotriva Rusiei, relatează Interfax.

Bombardierele strategice de tipul Tu-22M3 sunt destinate pentru a ataca ținte terestre, maritime, în mișcare și obiective fixe, cu rachete ghidate supersonice și cu bombe cu focoase convenționale sau nucleare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews